Община Сливен

Първата персонална автоматична метеорологична станция в град Нова Загора влезе в действие

------------------------------------
05.04.2017 / 09:58

На 3 април 2017 г. влезе в действие първата персоналната автоматична метеорологична станция /PWS / в гр. Нова Загора, позиционирана на северозападния ъгъл на Т-образното кръстовище, на улиците "Хан Крум и "Димитър Благоев".

PWS отчита по-точно данните за: температура на въздуха, атмосферно налягане, относителна влажност на въздуха, скорост и посока на вятъра, количеството на падналите валежи.

Термосензорът е поставен в метеорологична клетка, съобразена с изискванията за избягване на смущения в измерването. Датчикът за количеството валеж и сензорът за посока и скорост на вятъра също са позиционирани на подходящи места за правилно отчитане на стойностите. Данните от PWS, които се актуализират на всеки 8 секунди, са достъпни 24 часа в денонощието 365 дни в годината в Интернет. PWS има профил и в най-големия сайт за публикация на любителски и официални метеостанции в света – Wunderground

https: //www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=INOVAZAG3

Основната страница на PWS включва текущи данни, графични и таблични данни за произволно избран интервал. Наличните данни са само такива постъпили в реално време на сайта.

Освен текущите стойности за деня, могат да се правят справки за минали дати след 3 април 2017 г.., когато е поставено началото.

Това е втората PWS в община Нова Загора, като първата, която датира от месец декември 2016 г., е базирана в с. Еленово. И двете PWS са в обществена полза.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев