Община Сливен

На заседание съгласуваха стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Сливен

На заседание съгласуваха стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Сливен
04.04.2017 / 17:11

На 04.04.2017 г. на свое заседание Областният съвет за развитие на област Сливен, под председателството на заместник областния управител Камен Костов, съгласува Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Сливен 2017 – 2018 г.

 

Изготвянето, съгласуването и утвърждаването на стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците е регламентирано в Закона за училищното и предучилищното образование, а областният управител организира разработването й. Стратегията бе изготвена въз основа на анализ на потребностите от подкрепа във всяка община на територията на областта. Основно документът съдържа аналитична част, SWOT-анализ, стратегическа част, система за мониторинг и оценка и система за комуникация. Проектът на стратегия беше представен за обществено обсъждане с участието на широк кръг институции и организации, имащи отношение към подкрепата на личностно развитие на децата и учениците. Съгласно изискванията на закона стратегията беше съгласувана и от Регионалното управление на образованието – Сливен. Накрая се утвърждава от областния управител.

 

На основание на областната стратегия и в съответствие със зададената от нея рамка общините на територията на областта до края на месец април ще разработят своите стратегии за личностно развитие на децата и учениците, които следва да се приемат от общинските съвети, както и ще изготвят планове за изпълнение на общинските стратегии.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев