Община Сливен

Владимир Путин пристига спешно в Свищов. Ето защо

------------------------------------
01.04.2017 / 21:27

Руският президент Владимир Путин пристига по спешност в българския дунавски град Свищов за предсрочното откриването на 8,5 метровия паметник на император Александър II. Поканен е от Инициативен комитет, оглавяван от лидера на ПЕС Сергей Станишев, т.е. посещението е и по европейска линия. Това съобщи на специален брифинг, даден само преди минути в Грановитата палата на Кремъл, официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова.

 

„Президентът Владимир Путин взе това решение само преди половин час и тръгна веднага с „Адмирал Кузнецов”. Ще го придружава конен хусарски полк, с който по обед на 1 април, 2017 г. той ще форсира Дунава при Свищов. Владимир Путин ще бъде на бял кон, ще носи императорските одежди в целия им блясък, за да участва в историческата възстановка, а и да бъде коронясан”, заяви Захарова.

 

Очаква се Владимир Путин да бъде посрещнат с хляб и сол от лидера на Европейските социалисти Сергей Станишев и Корнелия Нинова, лидер на БСП, както и от почитателите на Доналд Тръмп в България, уточниха от руското МвНР. Те ще му предадат тържествено ключовете на Свищов, на България и на ЕС, след което ще има тържествена заря, литургия и пиене на водка на екс. Специално за случая Корнелия Нинова е поела изричен ангажимент да осигури 8,5 тона кисели краставичики, които са само за непосредствените нужди на милото тържество, уточняват от протокола на държавния глава. Още 8,5 милиона тона вече пътуват за Русия, където се чувства огромна празнина за българския ”огурец”. Там изобщо няма да придирят дали е крив или прав като империалистите от ЕС. Това стана ясно от думите на Мария Захарова.

 

Владимир Путин ще бъде тържествено коронясан и ще приеме всички титли на предшествениците си на трона, които са къмто 34. Те започват с император на Русия, цар на Полша, велик княз на Финландия, Велик княз български…. (Това последното съвсем не е шега, а действително е една от титлите на руските самодържци – б.р.).

 

Веднага след тържественото изявление Мария Захарова скочи да танцува под музиката на прочутата руска народна песен "Калинка", пременена в ретрограден минижуп, внесен нелегално, и на високи токчета, което вече е правила и на форума Русия-АСЕАН в Сочи. Този път й партнираше напетият български социалист Жельо Бойчев, спряган за бъдещ министър на външните работи в правителството на Корнелия Нинова, т.е. - никогаш.

 

На финала Бойчев падна на колене й обеща да взриви АЕЦ „Белене”, ако Мария Захарова му даде сърцето си. Предложението беше прието благосклонно с уточнението, че първо трябва да се платят онези 20 милиардчета за построяването му.

 

Между бурните танци Захарова уточни, че посещението на президента Путин е свързано по мистериозен начин със санкциите срещу Русия, които ще бъдат незабавно прекратени по заповед на лидера на ПЕС Сергей Станишев, когато вземе властта Европа.

 

Всичко това няма да се случи никога, разбира се. Както и всички останали първоаприлски шегички по-горе. И Слава Богу.

"Фактор"
 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев