Община Сливен

Десислава Танева: Ще работим за подобряване финансовото състояние на Община Сливен

----------------------
01.04.2017 / 18:06

Ще работим решаването на някои сливенски проблеми, за които правителството на ГЕРБ пое ангажимент, преди правителството да подаде оставка. Това заяви пред Радио „Фокус“ – Сливен новоизбраният народен представител от ГЕРБ Десислава Танева.

Тя припомни, че сред тях са проекти, които са поставяни преди всички местни избори в последните 15 години – кръгово на Розова градина и пробивът на улица „Раковски“, които да направят нормален трафика в града. „Единствено правителството на ГЕРБ през 2016 година целево финансира реализирането на тези проекти. За първи път правителство отпусна целево финансиране на пътната инфраструктура по селата, тъй като селата в община Сливен са изключени от обхвата на прилагане на Програмата за развитие на селските райони. Това се случва за първи път през последните 15 години.

Бяхме пред одобрение на оздравителния план на община Сливен. За съжаление, оставката направи така, че този план все още няма одобрение“, заяви Десислава Танева. Тя припомни, че община Сливен е общината с най-много задължения, натрупани и увеличени в последния мандат на друг народен представител, който е от БСП и бивш кмет. „Наистина първостепенна задача за община Сливен, която би й дала нов път, нов начин за функциониране и развитие нататък, е подобряване на финансово състояние и оздравителният план е част от това. Другите каузи, за които ще се борим, са довършване на пречиствателната станция за питейни води. Наша основна цел и кауза ще бъде най-после довършването и пускането ѝ в експлоатация“, допълни Танева.

Според нея има ясна визия как да стане това и като проектиране, и като финансиране. Другата местна задача за народните представители от ГЕРБ е одобрение на проект за пълна модернизация и реконструкция на спортна зала „Асеновец“. Такъв проект има изготвен от община Сливен и входиран в Министерството на спорта, припомни Танева. И допълни, че сред приоритетите е в Сливен да има филиал за изнесено обучение за агрономи.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев