Община Сливен

Военно окръжие - Сливен обявява 30 вакантни длъжности за войници

------------------------------------
31.03.2017 / 08:56

Военно окръжие – Сливен информира, че със заповед на министъра на отбраната са обявени 30 вакантни длъжности за войници във военни формирования от състава на 68-ма бригада Специални сили в гарнизон Пловдив.

Кандидатите трябва да притежават образование, съответстващо на изискванията на длъжността и да не са по-възрастни от 28 (41) години.

Кандидатите за войници, спечелили конкурса се приемат на военна служба, ако към датата на сключването на договора за военна служба не са навършили 28 (41) години.

Съгласно чл. 141, ал. 6 от ЗОВСРБ възрастта от 41 години се прилага по отношение на кандидатите, които отговарят на следните условия:

Изпълнявали са военна служба (кадрова военна служба) във въоръжените сили и не са били освободени от нея по дисциплинарен ред.

Кандидатстват за заемане на длъжността не по-късно от 10 години след освобождаването им от военна служба.

Кандидатите доказват това с копие на заповед за освобождаване от военна служба. Не са придобили право на пенсия при условията на чл. 69 от Кодекса за социално осигуряване, което се удостоверява с документ от Националния осигурителен институт.

Да са годни по медицинските стандарти и психологично пригодни за военна служба; Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; Да нямат друго гражданство;

Да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение”.

 

Конкурсът ще се проведе от 28 до 30 юни във военно формирование 32990 – Пловдив.

Кандидатите подават документи във Военно окръжие – Сливен до 31 март. Документите на желаещите да кандидатстват за военна служба им се предоставят от Военно окръжие – Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев