Община Сливен

Община Сливен подкрепя Националната кампания „Великден за всеки“, която се провежда под патронажа на омбудсмана Мая Манолова

------------------------------------
30.03.2017 / 14:44

Община Сливен подкрепя второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Кметът на Сливен Стефан Радев съобщи, че ще се включи с лични средства. „Ние проявяваме съпричастност към възрастните хора, които имат нужда да посрещната достойно големия християнски празник – Великден и Общината се включва с логистична подкрепа. Ще съдействаме при съхраняването и раздаването на хранителни продукти от кампанията. Също така ще осъществим връзка на омбудсмана с местните фирми, работещи в сферата на храните и напитките”, посочи Радев.

На днешното заседание на Общинския съвет Стефан Радев призова общинските съветници да участват в инициативата „Великден за всеки“.

Във второто издание на кампанията ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай празника. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев