Община Сливен

Ехо от т.нар. „Руски център” в ПМГ, какво „изтърва” посланик Макоров в опита си за намеса в българските региони

------------------------------------
28.03.2017 / 10:22

Георги Вл. ПОПОВ

След острата реакция по повод т.нар. „Руски център” в ПМГ „Д. Чинтулов”, той бе заменен с „кабинет за изучаване на руски език”. Центърът бе афиширан и от посланик Анатолий Ммакоров при посещенията му при кмета Радев и областния управител Петкова.

Тъкмо пред Петкова посланикът се „изтърва” и демонстрира открито амбициите на Путиновата администрация да влияе върху случващото се у нас, и то по недопустим начин. Посланикът съобщи, че посолството на Руската федерация „има нова регионална политика – да се посетят областните градове, като представителите на посолството ще се запознаят с местните и регионални проблеми, как се разрешават те, как живеят хората и какви са настроенията сред тях”.

Това не си позволява никоя друга страна, изключая Турция, особено по време на вота. След последните протести срещу Путин и стотиците арестувани демонстранти, Русия няма моралното право да шета из българските региони и да упражнява влияние върху тях. Всяко подобно действие трябва да среща категоричния отпор на българските власти, които често пъти проявяват овчедушие. Резултатът от последните избори недвусмислено подсказва, че България е европейска страна и нито Москва, нито Анкара могат да я отклонят от европейския й път.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев