Община Сливен

bTV свали предаването на Слави заради ултиматум към депутатите

------------------------------------
28.03.2017 / 09:05

От bTV свалиха предаването на Слави Трифонов "Шоуто на Слави" тази вечер. На екран тече надпис, че то не може да бъде излъчено, защото не отговаря на изискванията за телевизионно съдържание. Върти се повторение на старо предаване с водещ Иво Сиромахов.

Шоуто от самото начало на съществуването си се записва от 20.30 ч., за да може ръководството на електронната медия да се запознае със съдържанието преди излъчването.

"Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си", се казва в писмо до медиите.

От телевизията уточняват, че не ограничават служителите си в проявяването на политически пристрастия, стига това да не се отразява на работата им:

"bTV и "Седем осми" имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на "Седем Осми" и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV.""

Причината за свалянето на предаването са призивите на шоумена за блокиране на парламента, ако не реагира на днешния му ултиматум, твърди наш неофициален източник. А писмото му до Народното събрание от днес, изпратено до медиите, е именно ултиматум.

 

Припомняме, че там Слави Трифонов директно и като абсолютен монарх поставя условия на новоизбраното Народно събрание. Ето какво се казва в него:

 

Затова ще ви кажа още веднъж. Знам, че не сте го забравили, но повторението е майка на знанието:

 

Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума: – мажоритарен избор в два тура – намаляване на партийната субсидия на един лев – задължително гласуване на избори и референдуми. Затова ще направя следното: Първо: Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права. Второ: Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.

"Фактор"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев