Община Сливен

Първи резултати от вота: ГЕРБ с поредна победа от 4-5 на сто пред БСП

...
26.03.2017 / 20:30

Според „Алфа рисърч“ Реформаторите също влизат в парламента.

БСП губи за пореден път изборите за Народно събрание, след като ГЕРБ успя да мобилизира с над 4% повече гласоподаватели. Въпреки заклинанията и русофилско-носталгичната по годините на соца пропаганда, партията на Корнелия Нинова не успя да убеди гласоподавателите, че тя трябва да управлява държавата. В новия парламент за сега влизат пет партии – ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС, „Воля“. Според социолога Боряна Димитрова Реформаторите също прекрачват бариерата от 4%. В София Борисов бие със 7% основния си опонент Нинова.

 

Ето и първите резултати:

 

ГЕРБ - 33%

 

БСП – 28,%

 

Обединени патриоти – 9%

 

Воля – 4,6%

 

ДПС – 9, 4%

 

Реформаторски блок – 3,8%

 

Нова Република- 3,1%

 

Да България -2,7%

 

ДОСТ- 2,6%

 

Движение 21 – 2,1%

 

Опровергаха се внушенията и манипулациите на някои социолози, че левицата води в политическата битка или двете с ГЕРБ са с почти еднакви резултати.

Обединените патриоти и „Воля“ на Марешки взимат доста по-малко от прогнозите. Не се сбъднаха и прогнозите на социолозите, че ДОСТ е под 1%. Андрей Райчев и Кънчо Стойчев предупреждават, че е възможно да има изненади и ДОСТ да прекрачи бариера. Причината за тази неяснота е заради скритият вот сред турското и мюсюлманското население. Не е изключено ДПС да има по-ниски резултати от предварително обявените.

Фактор
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев