Община Сливен

Кандидатът за народен представител д-р Събина Петканска излезе с лично обръщение към жителите на Сливен

------------------------------------
24.03.2017 / 15:12

Родена и израсла съм в Сливен в семейството на лекари, затова и предпочетох да продължа семейната традиция - станах хирург и детски хирург . Член съм на БСП от 1996 година. Била съм общински съветник в Сливен.Често ми зададават въпроса, защо след като имам най- хуманната професия на света - лекар, още повече лекар, който лекува деца, защо приех да се кандидатирам за народен представител от „БСП за България“. Отговорът е съвсем простичък. Аз съм майка, имам две дъщери. Искам за тях хубав, спокоен и сигурен живот. Тук – в България. Може би дори в Сливен, ако те предпочетат да останат, разбира се . Не искам моите деца да бъдат принудени да търсят щастието си другаде, в друга страна, защото там условията са по – добри. Искам, дори да поискат след години да продължат образованието си в чужбина, да имат базата, дадена им от родното – българско училище. И да са равни са своите връсници в чужбина и като знания и като самочувствие, че са равни с останалите.

 

За това трябва да променим нашето образование.

Искам моите деца да имат възможност да живеят в България. Близо до мен. А това означава, че трябва да получават достойно заплащане за труда си.

 

- Затова трябва да подобрим икономическото състояние на страната си

 

Искам моите деца да живеят в безопасност в България. Да не се страхуват да излизат по улиците, и аз да се тревожа заради тях.

 

- Затова трябва да осигурим достойни условия на труд на тези, които ни пазят – на нашата полиция

 

Искам да не се притеснявам, ако с някой от моите близки се случи нещо, а той няма да може да получи медицинска помощ или няма как да осигурим средства за лечение

 

- За това трябва да променим системата на здравеопазване

 

Искам да съм сигурна, че ако някой причини вреда на моето семейство и мои близки, ще получи справедлива присъда

 

- За това трябва да променим съдебната система

 

Искам да съм сигурна, че когато на всички нас ни потрябва услуга от държавен или общински чиновник, няма да ми бъде поискан подкуп.

 

- За това е необходимо да имаме пълна нетърпимост към корупцията

 

Искам не просто да живеем в България, а да живеем добре тук. Ние , семействата ни, нашите деца и нашите родители.

 

Искам да живеем добре и в Сливен. Зная какви са проблемите на града, моите и вашите проблеми, защото съм била общински съветник. Вярвам, че парламентът е място, където всеки има право да иска и настоява да получи държавно решение на местните проблеми.

Заради всичко това приех да да се кандидатирам за народен представител от „БСП за България“. Вярвам, че можем да съберем екип от експерти, всеки в своята област, не за реформи, те ни омръзнаха, а за промяна. Затова разчитам на вашето доверие. Необходимо ми е , и ще ви бъда благодарна, ако ме подкрепите.

Вярвам, че жените не просто имат място в политиката. Политиката има нужда от жени. Ние умеем да се грижим за хората около нас, ние разрешаваме конфликти. Ние сме тихата сила зад всеки един мъж. Всъщност, ние сме по- силни , защото сме по – гъвкави. Ние сме способни да се променяме и да променяме светът около нас, като го правим по – уютен. Може би е време да получим и повече власт, може би наистина е време за промяна. Законът позволява това, позволява всеки един от вас да си избере персонален представител в Народното събрание. Възползвайте се от него. Преференциите са за това.

Ще се радвам, ако ме подкрепите с номер 10 в бюлетината и преференция 11.

Благодаря ви!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев