Община Сливен

Недялко Недялков: Дилемата в неделя - ако гласуваме за БСП, връщаме часовника с 30 години назад!

------------------------------------
24.03.2017 / 13:14

В неделя: за всеки друг, не и за БСП.

Защо?

1. Защото, гласувайки за БСП, получавате ДПС. Сараите и Доган са бонус. Историята го е доказала, няма нужда от нови експерименти. Спомнете си Виденов, спомнете си Станишев, спомнете си Орешарски. Трябва ли да го изпитаме отново?

2. Защото всеки мандат на БСП приключва с бедност, народно недоволство, спиране на еврофондовете, банкови фалити, инфлация, масови протести. За справка – пак погледнете историческите хроники от новото време.

3. Защото БСП, мутирала за една нощ от „комунистическа“ в „социалистическа“, така и не благоволи да се извини на българския народ за червения терор, атентата в „Света Неделя“, Народния съд, лагера в Белене, репресиите на Държавна сигурност. Вместо това „новото лице“ на тази партия – Крум Зарков, се изгаври с паметта на хилядите жертви и обяви, че обмисля с „други ченгета как да измъчва нечий дядо“. Репликата му предизвика одобрителен кикот от страна на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

4. Защото тези хора нямат срам, нямат свян, и защото стават особено нагли, когато им замирише на власт.

5. Защото начело на БСП е политически хамелеон и конформист. Г-жа Нинова вече е по-известна с прозвището „Г-жа Лъжа“. Тя бе син комисар при Иван Костов и взе дейно участие в разбойническата приватизация на държавните предприятия (аферата „Техноимпекс“). После внезапно се озова в червения кабинет на Сергей Станишев, от който бе уволнена след скандал за корупция (аферите „Р. Овч.“ и „Фронтиер“).

6. Защото главен кадровик в БСП е олигархът-свиневъд и виден приспособленец Георги Гергов. През 2000 г. в интервю за вестник „Марица“ той заявява:

„На този етап ние, които сме в бизнеса, виждаме ясно, че политиката на СДС до момента е оправдана. Може много помия да се изсипва, но трябва да се гледа напред и реално. Промените не са урок, който вчера сме го учили и днес го преповтаряме…

Аз не съм партиен член, но на практика съм тотално за политиката, която се води в момента. Ако СДС се обърне и тръгне към смирение… то и аз няма да бъда със СДС. Не съм на страната на СДС, а СДС е на моята страна. СДС подкрепя моите начинания… Аз действам с пълна убеденост, че това е пътят, по който трябва да се върви…“

Гергов, както и колежката му Нинова, от видни седесари се трансформираха в управляващи бесепари – според посоката на вятъра, без да им мигне окото. Това е обидно най-вече за честните хора и идеалистите в редиците на самата БСП, чийто вот е употребен в безскрупулната игра на келепир и политика.

7. Защото БСП не е алтернатива на ГЕРБ, клиентелата, модела КОЙ, въпреки че се опитва да заблуди неизкушените с подобни декларации. Напротив – и клиентелата, и моделът КОЙ разцъфтяха при правителството на Симеон Саксборугготски, където БСП бе коалиционен партньор, а после и при правителството на Сергей Станишев, съставено с мандата на левицата.

8. Защото да гласуваш „на инат“, „напук“, само да не е Бойко, не е градивен вот. (Навремето Костов обяви, че гласувал за Софиянски „с омерзение“. Години по-късно продължаваме да оправдаваме нелогичния си избор с тази мантра).

Това няма да реши проблемите, напротив, ще ги задълбочи, защото след изборната неделя идват понеделникът, когато отново ще трябва да живеем заедно, в подредена държава, а не в разровено от окопи бойно поле.

И не забравяйте - в неделя местим стрелките на часовника с час напред, не с 30 години назад.

"ПИК"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев