Община Сливен

"За Нова република" - за общия успех на обединеното дясно

------------------------------------
23.03.2017 / 14:10

Дойде ли време да си спомним, кога и по какъв повод за последно ние, десните избиратели, сме имали обща кауза? Без съмнение – дойде! Имахме два такива повода: 1. Когато издигнахме кандидатурата на Трайчо Трайков за президент и той получи близо 6 процента от действителните гласове и много силна подкрепа от българите в чужбина. 2. Когато създадохме „Нова република“, на която той сега е политически говорител и е едно от емблематичните лица на обединението.

Още тогава Трайчо Трайков настояваше кандидатурата му за президент да бъде оценявана извън напрежението в партиите зад него и държеше да бъде мажоритарен кандидат на десните избиратели! Говореше същите неща, които говори и сега още по-категорично от десни позиции – за ГЕРБ, БСП и ДПС. Подчертава постоянно, че е български патриот и призовава хората, които са гласували за него, да се чувстват български патриоти и да бъдат истински европейци в общия ни път в ЕС и НАТО!

Дойде време да си припомним и неговите първи думи от президентската кампания – „Хора, не сте малко. Повярвайте си!“

“Нова република“ идва сега, след като за четвърт век моделът на фасадната демокрация придоби непоносимо завършен вид. Уж всичко си имаме - конституция, институции, всичко ни е наредено и подредено. Но то е оковано и обезсилено от невидими и видими зависимости, от тайната и не съвсем тайна власт, на олигархията. Нещата стигнаха дотам, че наистина трябва да се върнем към началото на всички начала, и гледайки напред, да пожелаем отново онова, за което мечтаехме и желаехме преди 27 години. С общи усилия на демократите в България и извън нея, да отменим фасадната демокрация, да отменим прословутия модел „Кой“, да го разсечем и разкостим политически и морално. Защо точно ние? Защото не се предадохме на манипулациите и лъжите, не се обезверихме. И ние затова имаме това морално право да заявим на разочарованите и обезверените - имаме общ път и той зависи от нас.

„Нова република“ е единствената дясна алтернатива - като цели и ценности. Тя е надпартийна, защото е насочена към избиратели, които са членове и симпатизанти на обединението, но и към българските граждани в страната и извън нея, които при липса на такава алтернатива досега не са гласували.

„Нова република“ има за цел да се сложи край на фактори в българската политика като месианството и патернализма, да зачеркне поредицата от „спасители“ веднъж завинаги, защото залага на новото лидерство на споделената отговорност между личност и общество.

От проведения в края на миналата година референдум едно е безспорно - хората с право искат да избират мажоритарно. Освен за партия, искат да знаят за кого гласуват персонално. Останалото е е въпрос на изборен механизъм как това да се случи.

Първо да отговорим за партията: Зад „Нова република“ не стоят фондации и корпорации. Не е част от предизборна схема или проект, свързан с каквито и да е тайни зависимости. Ние сме самите себе си. Никой от нас в личен план не е свързан с бившата ДС. Всички от нашата листа са родени в Сливен и Сливенска област.

И тук според нас възниква основателният въпрос, ако наистина хората желаят да избират свои представители, които са част от тяхната естествена общност, ще дадат ли доверие на личности, които не пият като тях и техните деца непричестена вода, примерно? Защото за пречиствателната станция са хвърлени около 40 млн. лева , но обектът си остава паметник на безхаберието и безотговорността. Не че няма отговорни за това. Те се знаят, защото се знае кои са управлявали , когато в държавата имаше достатъчно средства и възможности и при съответната отговорност, пречиствателната станция да бъде завършена. Или пък ще се доверят да ги представляват кандидати, които със Сливен ги свързва само снимката за спомен, която са си направили пред паметника на Хаджи Димитър?

Ще проявим ли като избиратели чувствителност при избора си да дадем доверие на хора, които имат за главна цел решително и отново и отново да поставят в парламента въпроса за корупцията. А ако тази дума „корупция“ ни е омръзнала от безкрайното й повтаряне, можем без да сбъркаме да я заменим с друга чужда дума - „клептокрация“. Тя направо приляга като ръкавица за управлението на България с всичките й власти:законодателна, изпълнителна, съдебна, медийна. Колкото й като общество да ни е оплела и хванала за гушата.

Ние от „Нова република“ предлагаме на всички българи на изборите на 26 март да погледнат на тях и като на Референдум за въвеждане на „румънския“ модел в правосъдната ни система и преди всичко в прокуратурата. Призоваваме ги на тази дата, образно казано, всички да бъдем републиканци!

Да обявим отечеството си за зона свободна от клептокрация! Ако се разберем за това, за всичко останало, ще бъде по-лесно!

Ето още веднъж за какво ще си дадете гласа, ако ни подкрепите. Изборите ни дават практическата възможност да се върнем на пътя на реалните реформи и важните приоритети:

съдебната система, борбата с корупцията и клептокрацията,

сигурността на гражданите,

конкурентна антимонополна среда за малкия и среден бизнес,

законова и обществена нетърпимост към картелите,

отчетност и рационалност в използването на публичния финансов ресурс,

въвеждане на работещи стандарти в здравеопазването и образованието,

диференциран ДДС за книги, лекарства и качествени храни на 9 процента,

запазване на общата данъчна тежест и плоския данък върху личните и фирмени доходи.

незабавно премахване на “данък уикенд”.

реален бюджет на общините - от третата година, 50% от данък общ доход и данък печалба ще остават там, където са изработени. „За „Нова република“! за успеха на дясното обединение.

 

ОТ КАНДИДАТИТЕ НА „НОВА РЕПУБЛИКА“ в 21 СЛИВЕНСКИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев