Община Сливен

Кандидат народните представители от ДПС - с конкретни ангажименти

------------------------------------
23.03.2017 / 12:59

Кандидат народните представители от ДПС Сливен поеха конкретни ангажименти. Сред най-важният е борба с бедността. Те предиждат икономически и фискални мерки. Политиките по стимулиране на растежа и занапред ще бъдат фундамента на политиката на ДПС. „Доколкото инвестициите, потреблението и износа са двигателите на икономическия растеж, ние концентрираме основните си приоритети върху тях”, заяви водачът на листата Янко Янков.

 

Друг приоритет са инвестиции – наред с традиционните стимули за инвеститорите – добра бизнес среда, намаляване на регулациите, ниски данъци, европейски програми, след обстоен анализ на проблемите в инвестиционния процес те предлагат съвсем нов подход. Изграждане на интегрирани регистри с цел освобождаване на физическите и юридическите лица от задължението да доказват пред администрацията данни от тези системи. Спазване на принципа ,,налична информация в един държавен орган да не се изисква от друг,. Ангажиране на държавата и общините в процеса на ускоряване на получаването на всички необходими разрешителни за инвестиция. Държавата издава на „едно гише“ всички разрешителни в съкратен срок. Разрешителни за инвестиции над 5 млн. лв. – в срок 90 дни от Агенцията за инвестиции, за инвестиции под 5 млн. лв. – в срок от 60 дни от областните управи и общините.

 

„За целта ще се променят законите, в които са регламентирани всички разрешителни за инвестиционния процес. Чрез бюджетното финансиране ще се създаде необходимия капацитет на Агенцията по инвестиции, областните управи и общините. При изтичане на срока ще влиза в сила принципа на „мълчаливото съгласие“, изтъкна още Янков.

 

От ДПС предлагат още ускоряване на процеса на вземане на решения по обжалванията на инвестиционни решения, чрез създаване на капацитет в съдебната система чрез допълнително бюджетно финансиране и промяна в съответните процесуални закони. Стимулиране на старта на фонда на фондовете като средство за улесняване на стартирането на малък и среден бизнес и стартъп програмите. Създаване на фонд от 500 млн. лв. за подкрепа на инвестиции в преработващи селскостопанска продукция предприятия. Стимулиране на пълноценното и ефективно използване на възможностите на новите инструменти за инвестиции на ЕС, като Европейския фонд за стратегически инвестиции.

 

Друг ангажимент е увеличаването на доходите като основен инструмент за влияние върху потреблението. „Тук принципа, който ще следваме, както и досега, е доходите да бъдат увеличавани за сметка на икономическия растеж, заетостта и повишената бюджетна дисциплина. Дебата, който започна в 43 НС за увеличаване на пенсиите беше популистки, защото при 2-3% икономически растеж увеличаване на минималните пенсии с 30-50% е невъзможен. Ние ще го направим в следващите 4 години, първо чрез преизчисляване на пенсиите от 2008г. Достигането на минималните пенсиите до 300 лв., както и увеличението на минималната и средна работна заплата не са невъзможни цели, тъй като в периода 2005-2009г. те порастнаха с почти 100%, но при условие на икономически растеж от над 6%.”, посочи още кандидата за народен представител.

 

 

По отношение на фискалната политика те предлагат укрепване и съхраняване на финансовата стабилност и постепенна финансова консолидация, запазване на общата данъчна тежест и в частност плоския данък върху доходите на физически лица и ефективната финансова политика, която да оказва силно влияние върху икономическия растеж, особено в условие на валутен борд. „Готови сме да дискутираме въвеждането на необлагаем минимум и на отделни елементи на семейното подоходно облагане като мярка за преодоляване на демографската криза”, добави още Янко Янков.

 

ДПС е с номер 9 в бюлетината.

 

Купуването и продаване на гласове е престъпление!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев