Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Още на тема „Руски център” в ПМГ „Добри Чинтулов” – Сливен

------------------------------------
23.03.2017 / 11:03

По повод вчерашната ни публикация на тема „Руски център” в ПМГ – Сливен, някой може би ще ни упрекне, че сме прекалили, определяйки новината като скандална. Но по същия начин бихме реагирали, ако вместо руски, центърът ще е американски. Независимо дали ще бъдат дарени повече компютри или не.

Два дни преди изборите такова „епохално” събитие във въпросната гимназия воглаве с руския посланик и още близо десетина представители на проруски организации, като бившата шефка на Комсомола Станка Шопова издават нескрити амбиции за влияние над българското общество. В случая – и на подрастващите. Защото видно от програмата и на започващия фестивал на руската песен, пред паметника на окупатора ще бъдат поднесени и цветя от сливенски ученици, които ще сведат глави пред „армията – освободителка”. Армията, която окупира страната ни и подклажда политическа разправа и масови убийства на хиляди български граждани, сред които политици, военни, духовници, културни дейци и пр., невиждани дори в следвоенна Германия и другите европейски страни.

Но затова в учебниците ни по история няма и дума, и в промитите мозъци на децата ще остане само благодарен спомен за няколкото компютри, интерактивна дъска и пр. в т.нар. „руски център”...

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев