Община Сливен

Д-р Събина Петканска: Ще работя за реализацията на приоритетите за България!

------------------------------------
23.03.2017 / 10:57

Ще работя за реализацията на заложени в предизборната платформа на БСП за България приоритети, защото считам, че това е пътят, по който страната ни трябва да се развива. Това заяви кандидатът за народен представител от 21 избирателен район – Сливен д-р Събина Петканска – Вълева на среща с жители на областта. „До края на предизборната кампания остава само един ден – петъчният. Имаме само 48 часа, за да си направим равносметка, за това, кой какви предложения за стабилизация на страната ни, и на Сливен, като част от България, прави, дали изпълнението им е възможно, и дали обещанията не са само популизъм, целящ да събере повече гласове“, заяви д-р Петканска. Тя призова, да се гласува с разум и сърце. „Нека гласът на разума ви води, но не забравяйте и повелите на сърцето си. Не се подлъгвайте от сладки обещания, които никога няма да бъдат изпълнени,“ призова д-р Петканска. Тя припомни основните приоритети, които Българска социалистическа партия ще отстоява в следващото, 44 Народно събрание:

 

Специално законодателство за публичните предприятия – с над 50% държавно или общинско участие. Гарантиране на приходи в държавния и общинските бюджети.

 

Нов модел на финансиране на български предприятия

 

Създаване на фонд „Индустрия“ с начален капитал от 500 млн. лв. за дялово финансиране на предприятия, изпълняващи определени критерии.

 

Създаване на фонд „Иновации“ с начален капитал от 150 млн. лв. за фокусирана подкрепа на млади български инженери и специалисти, които да основават свои фирми и да развиват свои марки.

 

Подкрепа на инициативите на ЕК по създаване на Съюз на капиталовите пазари - опростяването на изискванията за проспектите за малки и средни предприятия.

 

Създаване на отделен сегмент за малки и средни предприятия на Българската фондова борса, чрез който малки, бързорастящи фирми без дълга финансова история да набират капитал през опростена процедура.

 

Нулева ставка на данък „Печалба“ за 2 години за предприятия, създадени от предприемачи до 35 г., които в рамките на 24 месеца да създадат минимум 5 работни места и реализират оборот до 150 000 лв.

 

Създаване на нови финансови инструменти от държавата и общините, които ще осигурят дългосрочно финансиране на важни инфраструктурни обекти, останали извън европейско финансиране, чрез публично-частни партньорства и инфраструктурни облигации.

 

Въвеждане на допълнителни мерки за социална защита от цените на електроенергията, с цел подпомагане на най-уязвимите социални групи;

 

Закон за храните. Насърчаване на българските производители на храни, на земеделците и на животновъдите чрез пакет от специални мерки.

 

Приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството на база реално произведена продукция

 

Средствата в бюджета да достигнат: за образование - 5% от БВП, а за научно-изследователска дейност – 1% през 2020 г.

 

Поетапно и справедливо увеличаване на заплащането на труда на учителя.

 

Включване на учителската професия в списъка на регулираните професии.

 

Осигуряване на съвременно материално оборудване за спорт в училищата.

 

Постепенно постигане на 1% от БВП в държавния бюджет за функция „Култура”.

 

„За реализацията на всички тези приоритети се изисква воля, умение за договаряне с политическите партньори и искрено желание и воля за промяна.“, заяви д-р Събина Петканска – Вълева.

 

Не забравяйте, че ПРОМЕНИТЕ идват с „БСП за БЪЛГАРИЯ“ , номер 10 в бюлетината, и преференция 11

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев