Община Сливен

Община Сливен образува една подвижна избирателна секция за гласуване на хора с трайни увреждания

------------------------------------
23.03.2017 / 10:18

Община Сливен образува една подвижна избирателна секция, включваща 24 избиратели /18 от града и 6 от селата/ с трайни увреждания с постоянен адрес/настоящ адрес на територията на общината, които могат да упражнят избирателното си право на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 година.

 

„Община Сливен е готова с организацията за изборите. Всичко върви по график и мисля, че няма да има проблем при осигуряването на добри условия за гласуване на нашите съграждани”, посочи кметът на Сливен Стефан Радев.

 

„Агитационните материали трябва да бъдат премахнати в определен срок и на партиите ще бъде наложена санкция, ако не го изпълнят, каза Радев в отговор на журналистически въпрос за безразборното лепене на плакати, извън определените от общината място за политическа реклама.

 

Четирима младежи в деня на изборите навършват 18 години и могат да гласуват за първи път. Двама столетника също могат да упражнят своето право на глас на тези избори.

 

1254 души са подали заявление за гласуване по настоящ адрес, като в града заявленията са от 184 избиратели. Общият брой на гласоподавателите в община Сливен е 112 267 души, от които 85 743 избиратели са от града. Те могат да гласуват в общо 184 избирателни секции.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев