Община Сливен

Кметът на община Нова Загора Николай Грозев започна изграждането на паметник на освобождението на града от турско робство

------------------------------------
22.03.2017 / 15:26

Кметът на община Нова Загора Николай Грозев започна изграждането на Паметник на освобождението на града от турско робство. „В навечерието на 140-годишнина от отбелязването на Освобождението на Нова Загора от турско робство – на 14 януари 2018 г., трябва да увековечим признателността ни към подвига на героите, отдали живота си за свободата ни.

Новоизграденият паметник ще бъде разположен на мястото на паметната плоча, поставена от признателните новозагорци още през 1998 г. Като общинско ръководство през изминалите години сме полагали усилия за опазването на нашето славно минало.

Изградена беше ограда около Църквата „Св. Великомъченик Георги” в с. Любенова махала, където са били изклани 1013 души. През 2014 година в Нова Загора издигнахме паметник на Апостола на свободата Васил Левски. Време е да отдадем подобаваща почит на освободителите на Нова Загора от турско робство, оставили белег в нашата история." - каза г-н Грозев.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев