Община Сливен

За пореден път Община Нова Загора ще се присъедини към световната инициатива "Часът на Земята"

------------------------------------
22.03.2017 / 13:00

За пореден път Община Нова Загора ще се присъедини към най-голямата световна инициатива на международната природозащитна организация WWF Часа на Земята. В знак на съпричастност към промените в климата и опазването на околната среда, на 25 март от 20.30ч. до 21.30ч. ще бъдат загасени светлините на знакови сгради в града като Община Нова Загора, Исторически музей и Средно училище „Христо Ботев”.

„Опазването на планетата е отговорност на всеки от нас. За да го постигнем, не е необходимо да правим огромни жертви. Нужно е съвсем малко, защото дори и малките стъпки, могат да имат голям ефект. Нека на 25 март заедно направим една такава стъпка и покажем стремежа си към бъдеще в хармония с природата.” –призова кметът Николай Грозев.

Глобалната кампания "Часът на Земята", чието мото през 2017г. е „Загаси светлините, отвори очи за природата” , е добре позната у нас. В България тя се провежда от 2009г., като с всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. Тази година, за да привлекат вниманието на съграждани, бизнес, учени и правителства към спешната нужда от действия, в „Часът на Земята” ще се включат над 170 държави.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев