Община Сливен

“Достойният кандидат-депутат” Кольо Милев замесен в афера с патки, и с нов джип

------------------------------------
22.03.2017 / 11:23

Любопитна история за бившия сливенски кмет Кольо Милев се коментира сред ловните дружинки през последните дни.

Миналото лято генералът от резерва и сегашен председател на ловно-рибарското дружество в Сливен закарал 2 000 новоизлюпени патенца на ловец от Мечкарево. Уговорката била мъжът да ги гледа, докато бъдат готови за прехвърляне в заграден водоем. А настоящият кандидат-депутат от БСП Кольо Милев трябвало да плати 1500 лева.

Човекът се грижил за птиците от породата пекинска патица около 3 седмици и явно го е правил добре, тъй като през това време загинали едва двайсетина. Според запознати, това съвсем не е лесно, а работата е денонощна.

След като патките поотраснали и вече имали пера, Кольо Милев ги прехвърлил във водоем край Мечкарево. Но по навик от кметуването си в община Сливен, която остави десетки милиони задължения, "забравил" да плати на човека за свършената работа. И започнал да увърта за парите - първо казал на ръка, после поискал фактура, ама ако можело без ДДС.

Кандидат-депутатът от уж социалната партия БСП не се смилил даже и от сериозните проблеми на ловеца, който му направил услугата.

Малко по-късно патиците били предоставени на ловните дружинки от съседните села, които разказват, че платили за тях на Кольо Милевото ловно-рибарско дружество по 27 лева за бройка. Според сметките на ловците, ако кандидат-депутатът от БСП е дал по 2 лева за новоизлюпено патенце и още 1 000 лв. за 2 тона смески, са му останали към 50 000. И едва ли е случайно съвпадение, че напоследък Кольо Милев е забелязан да се движи с чисто нов модерен джип.

Има ли далавера в тоя случай и защо кандидат-депутатът от БСП вече 7 месеца не е платил на човека, отгледал пекинските патици?

И гласоподавателите на 26 март, които ще избират между лъжите, празните обещания, демагогията и популизма от една страна. За свършените неща и реалните ангажименти от друга.

 

Росен Павлов

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев