Община Сливен

Ехо от скандален аудиозапис "Сливен гейт" № 2. Как Асен Гагаузов и Галин Кънчев договарят пари, схеми, капани другимо и пр.

------------------------------------
22.03.2017 / 10:12

Из Сливен плъзнаха слухове за купуване на гласове в "Надежда", Сотиря и др. Най-активен бил местен кандидат-депутат с модерен джип и бивш управленец, но това едва ли е изненада.

Ще припомним чутото от аудиозапис, публикуван в "Седмица" през 2012 г., в който Асен Гагаузов и Галин Кънчев договарят пари, схеми, капани другимо и пр. Те не са секнали и няма да секнат и срещу предстоящия вот.

Записът започва с безпощадните оценки и на двамата за кандидат- кмета Кольо Милев. Започва и реденето на предизборния пъзел. В него се изброяват кандидати, като Гагаузов уверява Галин, че ако Иван Славов бъде избран, за него ще е по-добре. И забележете: стане ли Иван Славов кмет, до 6 месеца Мартин няма да е лидер! -казва депутатът. -Той ще бъде махнат с шут!

Но това дотук е нищо пред откровения цинизъм на Гагаузов, който предлага да бъдат дадени 300-400 хиляди на Мартин Славов, за да се види как ще реагира и дали ще се оттегли! В по- късен етап на разговора депутатът свежда сумата до "200 бона"!

След това започват пазарлъците: Галин Кънчев настоява да стане лидер на БСП-Сливен, Гагаузов му предлага да е омбудсман. Но първият не е съгласен: искам да изправя партията на крака, да въртя бизнес, наясно съм със схемите, с офшорните сметки, каналите и пр. из цял свят. Гагаузов го връща на болната нему тема: "Няма да му даваш /на Мартин Славов –б.р./ пари авансово... И стотинка няма да получи той!

Следват потресаващи откровения на Асен Гагаузов. Взел на мушка отново Мартин Славов, той се гаври с него по следния начин: ако влезе в парламента -какво? Ще взема 2 хиляди заплата. Според депутата 7-8 от управляващите и 2-3 от опозицията въртят големите "работи". Следва знамена¬телното му заключение: Другите лаят мъглата!

Отвреме навреме звучат и псувни по адрес на този или онзи, а що се отнася до изборите преди, Кънчев откровеничи: Инвестирал съм милиони в "Надежда”... И пак следва "колоритно" заключение отстрана на Гагаузов: "Вълна има ли, никой не те еб…ва!"

Но още по- скандално е изреченото от Гагаузов по адрес на червените бабички, много от които помагат на БСП в Сливен в изборния процес:

"По-добре ще платя на пенсионерите по 20 лева, но да се махат!"

Галин Кънчев допълва: "Трябват ни яки момчета, да бият!"

Разговорът завършва с предложение на Гагаузов как да бъде "дистанциран" от вота Марин Кавръков, та да не помага на Лечков.

-50 /хиляди -б. р./ ще му дадем преди, 50 след изборите! – заявява Кънчев.

Защо сметките и на двамата договарящи се не излязоха точни, защо кмет не стана Иван Славов, нито Кънчев, а Кольо Милев, е ясно: намесиха се други мощни фактори и обстоятелства...

 

„Седмица”

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев