Община Сливен

В Нова Загора бе открит поредният шести саниран жилищен блок

------------------------------------
21.03.2017 / 15:30

Днес, 21 март 2017г., беше официално открит поредният обновен блок в Нова Загора- Блок №9 в ж.к. „Загоре”, чийто собственици успяха да се възползват от Националната програма за енергийна ефективност. За тях, кметът Николай Грозев бе подготвил специални поздравителни картички, в които им пожелава да бъдат здрави и щастливи, а любовта, разбирателството и положителните емоции да не напускат обновените им домове.

Доволни и усмихнати, обитателите на 98-те апартамента в многофамилната жилищна сграда посрещнаха градоначалника и неговия екип с „Добре дошли”. На тържествената церемония присъстваха и председателят на ОбС Нова Загора Георги Николов, представители на фирмата изпълнител „БКС” ЕООД, гр. Гоце Делчев и г-жа Галя Захариева, депутат в последното народно събрание.

„Това, което правим за града и общината се вижда. Поздравявам ви за обновените жилища,нещо което с общи усилия успяхме да постигнем. Вие го получихте изцяло безвъзмезднo, чрез Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.Това е най-успешната социална програма на предходното правителство и се надявам тя да продължи. Оценките пред мен са категорично удовлетворителни, както от работата на фирмата-изпълнител, така и от предимствата и изгодите, които носи санирането на вашите домове. Завърши обновяването на вече девет жилищни блока в Нова Загора, започва работата по още два. Плановете ни предвиждат обновяването на още 16 сгради в града. ” –каза кметът Николай Грозев.

Той връчи на председателя на Сдружението на собствениците Христо Димитров Грамота за успешно санирана многофамилна жилищна сграда – Дом за пример. От своя страна г-н Димитров изказа благодарност на градоначалника и неговия екип за оказаната помощ и ползотворно сътрудничество при реализиране на една от най-големите им мечти –обновен и уютен дом.

По стара българска традиция беше отслужен и водосвет за здраве и благоденствие на всички живущи в Блок 9. Трикольорната лента беше прерязана от кмета Николай Грозев, председателя Христо Димитров и Петко Берковски, представител на фирмата-изпълнител, с пожелания за дълги и щастливи години в обновените жилища. Разноцветни балони, пъстри като необятните детски мечти полетяха в синьото небе, за да ознаменуват празничното събитие.

Присъстващите си пожелаха късмет, попътен вятър и още много успешни инициативи.

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев