Община Сливен

Янко Янков: Държавата е безотговорна към последиците след природни бедствия

------------------------------------
21.03.2017 / 15:27

Така наречената „битова престъпност“ е комплексно понятие. Тя е наличие от зависимости – различни и касаещи различни хора, коментира пред Радио Сливен Нет водачът на листата на ДПС в Сливен Янко Янков. На практика сериозната престъпност е в комплекса „битова престъпност“ и на него трябва да се гледа комплексно, каза той.

Заместник-председателят на ДПС, в чийто ресор е сигурността, представи тезата си, че т.нар. битова престъпност обхваща зависимости, които засягат главно млади хора - с възможността те да бъдат използвани за престъпни цели като наркоразпространение и доминиране в бизнеса, което напомня мутренските времена в държавата. Той допълни, че битовата престъпност не може да се неутрализира със силови методи.

Но битова престъпност е не само когато един човек пострада и стане жертва на репресия или бива ограбен, разбира се това в никакъв случай не е маловажно.

На практика сериозна престъпност са бедствията, станали по вина на институциите, по точно създадени от престъпното бездействие и небрежност на държавата за справяне с определени ситуации, в следствие на което са засегнати сигурността, бита и интересите на много хора. Престъпност, която нанася много сериозни битови щети на хората, но виновни за това са институциите и – до голяма степен – с престъпно бездействие след бедствията за компенсиране на пострадалите. Това коментира пред Радио Сливен Нет инж. Янко Янков, водач на листата на ДПС за Сливенски район и заместник-председател на партията. Трябва много сериозна политика в това отношение, категоричен е Янков.

Кандидатите на ДПС са с № 9 в интегралната бюлетина.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев