Община Сливен

Петър Стоянов заяви личната си подкрепа за водача на реформаторите в Сливен

------------------------------------
21.03.2017 / 12:40

Президентът Петър Стоянов засвидетелства личната си подкрепа за водача на листата на коалиция „Реформаторски блок – ПП Глас народен“ Борислав Миланов по време на своето посещение в Сливен.

„Помня г-н Миланов от първите митинги отпреди 25 години. Вие знаете, че независимо от многото хули, които се изсипаха върху СДС, аз продължавам да казвам: „Аз съм седесар“, защото за мен СДС е онази идея, която възпламеняваше българския народ, едномилионната манифестация на Орлов мост, емоцията, която искаше да промени България и която поради много причини не се случи. Никога не отказвам своята подкрепа на хора, които са били от първия ден и не са изневерили на своята партия“, заяви Стоянов.

 

„За мен е малко странно, да не кажа по-тежка дума, това непрекъснато премятане от партия в партия, това неистово желание да видиш своето име в първите редици на всяка нова листа, без значение в коя партия попадаш. Дълбокото ми убеждение е, че това е една от причините българският народ да се отврати трайно и от партиите, и от изборите. И ако това продължава със същия темп, аз се страхувам много за качеството на българската демокрация“, коментира още президентът Стоянов.

 

По време на престоя си в Сливен бившият държавен глава изрази надежда за съставяне на дясноцентристко правителство. „За мен е съвсем очевидно, че на тези избори липсва ентусиазмът, които аз помня от изборите преди 20 години, но хората, макар и рационално, трябва да са наясно, че България няма никакъв друг път, освен в и заедно със страните от Европейския съюз. Много хора са разочаровани от членството ни в ЕС, защото очакваха, че ще имаме същия живот като при Съветския съюз – някой ще ни дава, срещу верноподаническо поведение. Очевидно ЕС има съвсем други правила. Ако България напусне ЕС, това няма да е трагедия за него, но ще бъде истинска трагедия за България. Казвам го с една дума – в и чрез ЕС ние можем да защитим всичките си интереси – и националните – далеч по-добре“, добави Стоянов.

 

Коалиция „Реформаторски блок – ПП Глас народен“ е с номер 21 в интегралната бюлетина.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев