Община Сливен

"Достойният” кандидат Кольо Милев даде като кмет 1,5 млн. на бивши военни и др. Скандалът със зала „Сливен” и пешеходните зони

------------------------------------
21.03.2017 / 10:09

Преди време сайтът "Вагабонтъ" публикува материал относно сключваните граждански договори между общината и физически лица, сред които преобладават най-вече бивши военни. Кольо Милев подписал нови граждански договори и преди да излезе в отпуск заради предизборната си кампания през 2015 г.

30 000 хиляди ежемесечно от перо "Местни дейности" в бюджета на Общината отивали за разплащане по гражданските договори.

Около 60-70 договори са сключени предимно с военни пенсионери. През целия мандат и броят на тези договори и дейностите, извършвани по тях бяха държани в абсолютна тайна. Сумите, изплащани месечно по тези договори, варират от 400 до 800 лв. на човек.

За четири години може да се изчисли приблизително, колко пари от бюджета са изтекли за плащания. Милевата хранилка излиза прекалено скъпо на нас - гражданите.

Това са приблизително 1 млн. и 500 хил. лева, платени през неговия мандат.

Повечето на назначените на граждански договори са назначени към ресора на зам. кмета Иван Манчев.

Ето и част от имената на хората, работили на граждански договор в община Сливен:

Росен Ранков, Светла Кабадозова, Диана Желязкова, Георги Симеонов, Йорданка Педелчева, Цветана Гьошева, Цонка Стоянова, следват господа с фамилиите Крушков, Пандезов, Дечев /не става дума за бившия депутат Деян Дечев, а него съфамилник/, Васил Савов, Тодор Вичев, Йордан Генов, Тодор Костов, Нанка Добрева, Росица Петкова, Иван Векилев, Пенка Иванова и много още.

Сред назначените на гражданки договори преобладават пенсионерите, предимно военни, има дори и такъв с генералски пагони.

Какви точно функции изпълняват назначените на граждански договори, за четири години Милев не намери време да обясни. Не намери време да обясни и колко точно се плаща на тези хора, от които с общински пари Милев си е купил подкрепа за изборите.

Затова и преди дни т.нар. военно-патриотични организации пак му дадоха рамо.

 

Преди време Министерският съвет отпуска на община Сливен 2,5 милиона за ремонта на зала "Сливен” и за благоустрояване на пешеходните зони, след което по Кольов тертип се захваща раздаването им.

"Седмица" научи, че проверка е потвърдила изнесеното в сигнала: общината изплаща още в началото всички средства на фирмите - изпълнители, вместо 30 на сто, както е според договора. Към началото на проверката в зала "Сливен" изобщо не са извършвани каквито и да е строително-монтажни работи. Свалени са единствено старите ламперии, но е написан акт за извършени СМР, под който са подписите на представители на "Моби” и назначен от кмета надзор. Образувано е досъдебно производство, по време на което е установена разлика от около 500 000 лева между извършеното реално и описаното в протоколите! Тоест, става дума за мащабно документно престъпление /чл. 311 от НК /, за което отговорност носи главно Кольо Милев като разпоредител с държавните средства.

Същата скандална картина е и с изразходените неправомерно целеви средства, отпуснати от МС за благоустрояване на пешеходни зони в община Сливен. Но вместо благоустрояване на последните, парите са пренасочени към асфалтиране. Тоест, Кольо Милев безпардонно е класифицирал улиците като алеи, и по този начин е заобиколил и нарушил спуснатото му от МС условие. Но при ремонтите в Тополчане например, улиците са засипани само с чакъл, и то наполовина.

Кольо Милев е не само гротескна фигура с невероятен управленчески "дар" да погазва закона, но и да излиза сух от блатото на беззаконието. Нито Районна прокуратура – Сливен, нито ВКП си свършиха работата докрай и солдафонът пак остана недосегаем...

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев