Община Сливен

ЖЪЛТОвини: Димитър Рачков сложи 10 камери в имението си в Твърдица

------------------------------------
21.03.2017 / 09:30

Гордостта на сливенското градче Твърдица – луксозното имение на комика Димитър Рачков, е охранявано от 10 видео камери.

Рачков се разсипва от ангажименти, но поне знае за какво работи, пише hotarena.net Преди време Митко заделил 200 000 лв., които инвестирал в строежа на 2-етажната къща. Единствените обитатели на просторния палат били родителите му Станка и Минко. Те живеели в Бургас, но всеки уикенд прекарвали на чист въздух в сливенския балкан.

Къщата на Рачков се намирала далече от центъра, но близо до местното езеро. Сградата била построена върху наследствен парцел, завещан на комедийната звезда от неговата баба. Актьорът прекарвал всяка ваканция при родителите на майка си и изпитвал сантимент към Твърдица.

Преди 3 години комикът стана почетен гражданин на градчето, а в мотивите на общинарите бе записано, че Димитър Рачков е техен съгражданин със силно изявена привързаност към населеното място. При всяка възможност, претрупаният с работа актьор бягал от шума и натоварения си график в провинцията.

Строежът на двуетажната баровска къща глътнал 100 000 лв., а с разходите по обзавеждане, подово отопление, камини, джакузита, озеленяване на двора и охранителната система, разположена из цялата сграда, сумата скочила двойно. Системата за видео наблюдение била от най-висок клас. Така комикът можел да наблюдава по всяко време какво се случва в имението му през мобилния си телефон. Когато баба Станка и дядо Минко гостували на сина си и внука си Митко в столицата, къщата била наглеждана от пазач. Актьорът наел за градинар човек от Твърдица, който се грижел за насажденията в двора и подстригвал тревата. Съседка на Рачков пък веднъж седмично влизала в къщата, за да обере паяжините и да почисти. „Блиц”

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев