Община Сливен

Д-р Събина Петканска: Безработицата, битовата престъпност и пречиствателната станция на Сливен очакват своето решение

------------------------------------
21.03.2017 / 09:25

Необходими са спешни мерки за осигуряване на средства за пречиствателната станция за питейна вода на Сливен, заяви кандидатът за народен представител от 21 избирателен район – Сливен от „БСП за БЪЛГАРИЯ“ д-р Събина Петканска – Вълева.

 

Според нея един от сериозните проблеми на Сливен е липсата на пречиствателна станция за питейни води, а нейното строителство е сага, която продължава вече десетилетия. „Мисля, че трябва да се направи всичко възможно този проблем да бъде решен. По последни изчисления са необходими между 3 и четири милиона лева, за да бъде изградена връзката с градския водопровод, и тези които спечелят място в 44 народно събрание, трябва да окажат натиск върху правителството тези средства да бъдат осигурени.

 

Д-р Петканска допълни, че друг сериозен проблем, върху чието разрешаване трябва да се концентрират народните представители е безработицата, не само в Сливен, но и в цялата област.

 

„Безработициата е убийствена. Дори в Сливен официално е 11% , да не говорим за Твърдица и Котел. А колко са тези, които не са регистрирани в бюрата по труда, колко са тези, които работят срещу минимално заплащане и без осигуровки, колко са тези, които работят в чужбина, за да хранят семействата си. Децата, които се отглеждат от баби и дядовци, докато родителите им са на хиляди километри. Това не може да продължава така. Имаме набелязани мерки не за стабилизиране, а за насърчаване на икономическия подем“, заяви д-р Петканска.

 

Друг проблем, който не търпи отлагане е битовата престъпност.

 

„ Престъпност са не само поръчковите убийства и войните за разпределение пазара на наркотици. Има престъпност, която е в домовете ни. Когато посягат на слабите , беззащитните , на бедните, за да им вземат последното. Новините са пълни с това.. Аз имам деца и искам те да могат спокойно да излизат на улицата, а аз да не се тревожа за тях. Това също трябва да се реши. Сега, не утре“, коментира кандидатът за народен представител. Според д-р Петканска, работещият модел за дейността на един депутат в НС е партньорството. „Не претендирам, че съм компетентна по всички проблеми. Би било крайно несериозно. Но именно затова в Народното събрание има 240 депутати – представители на различни професии. Всеки от тях е компетентен в своята област, а и винаги при подготовката на един закон би трябвало да се изслуша не само политическото, но и експертното мнение. Затова не е необходимо един народен представител да е специалист по всичко. По- добре да е компетентен в своята област, и да умее да слуша хората, да се вслушва в техните искания, не само в партийната воля“, подчерта д-р Събина Петканска.

 

Тя поясни, че е приела да се кандидатира за народен представител от БСП за България, защото в предизборната програма намерих това, което ми е близко . „Решенията, които се предлагат да близки до това, което аз искам за себе си, за семейството си, за близките си, за моите деца. А значи и за хората, които са около мен, за Сливен, и за България, разбира се. Ние всички сме едно цяло. Проблемите на един, трябва да бъдат проблеми на всички, и решението да се търси за всички. А не както досега“, категорична бе кандидатът за народен представител от 21 избирателен район – Сливен от „БСП за БЪЛГАРИЯ“ д-р Събина Петканска – Вълева.

 

Не забравяйте, че ПРОМЕНИТЕ идват с „БСП за БЪЛГАРИЯ“ , номер 10 в бюлетината, и преференция 11

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев