Община Сливен

Ученически съдебен състав от Хуманитарна гимназия “Дамян Дамянов“ „постанови” 3 години затвор за грабеж

------------------------------------
20.03.2017 / 18:15

Присъда от 3 години затвор за грабеж с нанасяне на средна телесна постанови ученически съдебен състав в симулативния наказателен процес в Сливен. В делото участваха ученици от 7 А клас на Хуманитарна гимназия “Дамян Дамянов“ в града.

В съдебната зала на Районния съд обвиняемият беше съден по всички правила. С това започват проявите, посветени на 20 години от създаването на учебното заведение. Учениците представиха пред публика какви функции изпълняват магистратите и другите участници в съдебните заседания. Участниците в симулацията изиграха ролята на съдебни заседатели и мотивираха решението си да определят подсъдимия за виновен или невинен.

Проявите продължават във вторник, когато от 13.30 часа мултимедийната зала на училището ще се превърне в радио студио. Младите журналисти от клуб „Радио и телевизионна журналистика“ са поканили гости от общинската администрация и от други ведомства, които ще интервюират и ще им представят анкети по различни теми, проведени сред гражданите на Сливен. Акцент в програмата за годишнината е кръгла маса на тема „Хуманитаристиката днес“. Мястото на провеждане е зала „Божур“ на Природозащитния туристически център на ДПП „Сините камъни“, а датата – 24 март, от 10 часа.

 

 

На 25 и 26 март носителката на наградата „Добри Чинтулов“ за 2014 година, поетесата Валентина Радинска, ще проведе в гимназията поредното занятие от курса по творческо писане. Програмата включва още спортен турнир и младежко празненство с песни по текстове на Дамян Дамянов и Надежда Захариева.

 

Тържественият концерт, посветен на 20-та годишнина от създаването на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ ще бъде на 23 март, от 17.30 часа в зала „Сливен“. "Дарик"

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев