Община Сливен

Борислав Миланов: Реформаторският блок няма да участва в наддаването за пенсии и заплати

------------------------------------
20.03.2017 / 15:18

„През последните месеци чухме редица обещания за по-високи пенсии и заплати, които са в нереалистични размери. Никой обаче не обяснява как и откъде ще дойдат тези средства. За всички трябва да е ясно, че гаранцията за увеличаване на доходите са финансовата стабилност и здравата икономика, а не обещанията. Затова Реформаторският блок няма да се включи в хоровото наддаване на останалите политически партии, което вярвам, че избирателите ще санкционират в деня на вота“, заяви водачът на листата на коалиция „Реформаторски блок – ПП Глас народен“ Борислав Миланов на среща със симпатизанти в Твърдица.

 

Заедно с кандидатите за народни представители от листата на Реформаторския блок – д-р Нина Борова и Николай Киряков, Миланов представи основните приоритети в предизборната програма на Реформаторите.

 

„Икономическите мерки в нашата програма са свързани със запазване на плоския данък и поетапното намаляване на ДДС до 18%. Ще работим активно и за осъвременяване на трудовото законодателство и намаляване на административната тежест върху бизнеса. Считаме, че трябва да отпадне задължението на гражданите и фирмите да подават документация, с която държавата може да се снабди по служебен път“, коментира Миланов.

 

Водачът на листата заяви, че в програмата на Реформаторския блок са заложени и важни мерки, чрез които ще се подобри достъпът до образование. Те са насочени към изграждане на ефективна контролна система за обхващане и задържане на децата в училище, както и за включване на уязвимите групи. „Това може да се случи чрез ясен ангажимент и съвместни действия на образователните институции, общините, службите за социално подпомагане и за закрила на детето за осигуряване на посещението на децата в задължителното предучилищно и училищно образование, в т.ч. работа с лидери в общността за осигуряване на необходимата подкрепа. Предлагаме също да бъдат осигурени безплатни учебници за всички ученици от I до ХII клас“, коментира Миланов.

 

По време на срещата д-р Нина Борова запозна присъстващите с промените, които Реформаторският блок ще инициира в областта на здравеопазването. По думите й модернизацията в спешната помощ е ключова за повишаване на качеството и достъпа до здравни услуги.

 

Коалиция „Реформаторски блок – ПП Глас народен“ е с номер 21 в интегралната бюлетина.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев