Община Сливен

Пред жители на Котел, Ябланово и Градец д-р Петканска представи своята визия за здравеопазването и социалната политика

------------------------------------
20.03.2017 / 09:30

Начините за разрешаване на проблемите в здравеопазването и социалната платформа на „БСП за България“ представи пред жителите на Котел , Ябланово и Градец кандидатът за народен представител от 21 избирателен район – Сливен д-р Събина Петканска – Вълева.

Д-р Петканска обясни, че БСП настоява за напълно безплатно медицинско обслужване на тези, които има здравни осигуровки и ограничаване на всички скрити форми за допълнително заплащане. За онези, които са затрудненени, трябва да бъде създаден фонд, който да гарантира медицинското обслужване, без да ощетява останалите, или здравните заведения.

Задължително трябва да се увеличат средствата в здравеопазването извън болниците, като има повече пари за програми за профилактика и за майчино здравеопазване.

Трябва да се подобри спешната помощ, да има повече линейки за отдалечените населени места, до трудно достъптите райони, каквито са Котел и околните села, подчерта д-р Петканска. Там трябва да се запазят и медицинските центрове, за да не се налага хората да пътуват надалеч за лечение.

Трябва да се предприемат и сериозни стъпки за насърчаване на лекари и а медицинските сестри, акушерки и лаборанти, за да остават те в България.

Трябва да има и още здравни кабинети в училищата.

Задължително трябва да бъде премахната системата на пръстови отпечатъци, която третира пациентите като престъпници, категорична бе категорична бе д-р Събина Петканска – Вълева.

Не забравяйте, че ПРОМЕНИТЕ идват с „БСП за БЪЛГАРИЯ“ , номер 10 в бюлетината, и преференция 11

 

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев