Община Сливен

Ученици от езиковата гимназия посрещат пролетта с ФАШИНГ- КАРНАВАЛ пред сградата на общината

.....
17.03.2017 / 20:41

Карнавалът е част от програмата на Сливенската гимназия, която в събота и неделя, е домакин на националната олимпиада по немски език

 

Заместник-кметовете на община Сливен Пепа Чиликова и Стоян Марков се включиха в инициативата на ученици от Гимназията с преподаване на западни езици „Захари Стоянов” ФАШИНГ- КАРНАВАЛ!

 

Традицията е германска и идва от дълбока древност, още от времето, когато започвало топенето на ледовете в Алпите. Учениците, костюмирани като любимите си приказни и филмови герои по този начин изпращат зимата и посрещат пролетта. Идеята на маскирането е - лошото да не те познае и да избяга от теб. Карнавалът се празнува и в сливенската езикова гимназия от няколко години.

 

„Фашинг” шествието е част от програма на националната олимпиада по немски език, която ще се проведе в събота и неделя в Сливен. В нея ще се включат ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас.

 

Откриване на олимпиадата ще бъде тази вечер от 18 часа в зала „Сливен” с поздравителен концерт на домакините от ГПЗЕ. В концерта са включени изпълнения на песни и стихотворения на немски език. Специален поздрав към участниците ще отправят самодейци от читалището в с. Гавраилово.

Още снимки от новината

.....

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев