Община Сливен

Димитър Сяров: "Нова република" ще бъде антидот на плаващите мнозинства за посичане на реформите

Димитър Сяров
17.03.2017 / 13:10

И в живота, и в политиката, има грешни решения. Едно от тях е да заложиш на ненадежден съюзник в управлението за постигане на важна за тебе цел. Истинската беда настъпва обаче, когато си ги осъзнал, но продължаваш да ги поддържаш и всеки твой ход вече става грешен и пагубен. Примерите са пред очите ни. Не е нужно дори да ги назоваваме.

Това наблюдавахме и наблюдаваме в момента. В описваната ситуация, ние от ДСБ повече от година и сега в рамките на „Нова република“ предлагаме възможност да се върнем към целта, да наберем подкрепа и сила, да се върнем на пътя на реалните реформи и важните приоритети:

съдебната система, борбата с корупцията и клептокрацията,

сигурността на гражданите,

конкурентна антимонополна среда за малкия и среден бизнес,

законова и обществена нетърпимост към картелите,

отчетност и рационалност в използването на публичния финансов ресурс,

въвеждане на работещи стандарти в здравеопазването и образованието,

диференциран ДДС за книги, лекарства и качествени храни на 9 процента,

запазване на общата данъчна тежест и плоския данък върху личните и фирмени доходи,

незабавно премахване на “данък уикенд”.

реален бюджет на общините - от третата година, 50% от данък общ доход и данък печалба ще остават там, където са изработени

Главните действащи лица на „Нова република“ и досега в парламента и по всички възможни начини са правили именно това, извеждали са на преден план тези приоритети. И сега Радан Кънев, Мартин Димитров, Трайчо Трайков, Атанас Атанасов, Петър Славов, Дани Каназирева и всички наши участници в кампанията при срещите си с избирателите и в медиите не се уморяват да изобличават мълчанието и замитането на проруските афери в енергетиката/ „Белене“, „Южен поток“/ както и за КТБ, картелите.

Кой друг в бъдещия парламент, ще ги постави с такава острота и последователност? Тези, които са създали проблемите, не могат да бъдат част от решението им. Те могат само това – безпринципни плаващи мнозинства. „Нова република“ се явява и ще бъде антидот на всякакви „плаващите мнозинства“ за посичане на необходимите радикални реформи. Нашият верен ход, заедно с вас, които можете да ни изпратите в парламента, е да се противопоставим на тази пагубна възможност със силно представителство в 44-тия парламент на парламентарната ни република.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев