Община Сливен

За втора поредна година тече Националната кампания „Великден за всеки“

.....
17.03.2017 / 08:58

В ход е второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на омбудсмана на Република България.

 

От кабинета на обмудсмана информират, че и тази година се набират както парични средства, така и хранителни продукти, които заедно с доброволци ще бъдат раздадени в седмицата преди Великден на възрастните хора. Парите ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки от които на стойност по 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в магазините, които са част от няколко вериги, както и други, които допълнително ще бъдат обявени на сайта на омбудсмана. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лева и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лева, която правителството отпуска за празника.

 

При първото издание на кампанията бяха събрани 1 милион лева в пари и хранителни продукти, които бяха раздадени на 33 000 пенсионери, част от които от област Сливен. Тази година кампанията „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК).

 

IBAN: BG53UNCR70001522802795

 

Банков код: UNCRBGS

 

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

 

На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

 

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg

 

На Интернет платформата AMМADO -

 

https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

 

Тези, които решат да дарят, при попълване на платежното нареждане да посочат конкретната община, така че набраните средства да отидат при пенсионерите от съответното населено място.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев