Община Сливен

Янко Янков: С плакати на всеки стълб не се печели доверието на хората

Янко Янков
16.03.2017 / 15:45

Икономика, сигурност, адекватно на пазара на труда образование, качествено здравеопазване по места – това ще реши проблема с демографската криза

 

„Не са достатъчни предизборни плакати на всеки стълб и на всяка витрина, с това не се печели доверието на хората. Нужна е работа в полза на гражданите“, заяви кандидатът за народен представител на ДПС от Сливенски регион инж. Янко Янков, заместник-председател на партията. Той е водач на листа за пореден път и това също е знаков факт за доверието, с което се ползва сред хората тук, които помнят работата му и като кмет на Община Сливен, както и сред своите съпартийци.

 

Основните принципи, заложени в платформата на партията са борбата с бедността и мерки за преодоляване на демографската криза, ускоряване на икономическия растеж чрез инвестиции. Значимо нарастване на доходите и пенсиите. Адекватно на пазара на труда образование, което да обслужва родното производство, качествено здравеопазване по места, сигурност.

 

По думите на Янко Янков, качеството на живота синтезира всички политики, които в национален план се провеждат лошо. Икономическият статус на хората по места, това е възможността им да работят /а може би щастие е, ако работят това, което искат и за което са учили/, да могат да планират в дългосрочен план, като получават доходи, достойни да живеят по европейските стандарти. „Каква е мечтата на всяко младо семейство? Да има деца, които да отглежда в свой дом. Да работят и да получават достойно заплащане, да се чувстват достойни хора от това, да си позволява ваканции с близките. Но това е едната страна на въпроса, един от отговорите.

 

С икономическия статус е пряко свързана т.нар. битова престъпност, защото причините за тази престъпност са преди всичко в невъзможността на хората да работят и да имат доходи“, коментира Янков. С битовата престъпност се свързват хора с ниско образование и без квалификация, съответно най - често безработни. Така стигаме пак до…образованието – друг приоритет с важно място в програмата на ДПС.

 

Янков отбеляза липсата на специалисти на средно ниво – стругари, фрезисти, монтьори, шофьори. Много чужди фирми, инвестирайки у нас, търсят такива специалисти. Немалко висшисти са без работа, което означава, че и висшите учебните заведения предлагат специалности, които не обслужват родната икономика. А голяма част от образователните програми се финансират с парите на данъкоплатците. Така колелото се завърта на заден ход, изрази позиция Янков.

 

Сливен има сериозни проблеми и в областта на здравеопазването, смята той. Янков припомни, че по изискванията на закона, бързата медицинска помощ трябва да бъде оказана в рамките на 7 минути от момента на повикване на линейка. Къде в областта линейка може да стигне за толкова време?! Дори и в град Сливен е трудно! Хората се нуждаят от качествено и навременно здравно обслужване на местата, където живеят, а не само в големите центрове или столицата, където пък - парадокс – има здравеопазване на европейско ниво. Колко хора от малките селища могат да се ползват от него? Същевременно средствата за здравеопазване нарастват няколко пъти в последните години и това са средства на всички български граждани – и от София, и от най-малкото село в страната, коментира Янков.

 

Това задълбочава демографския проблем, убеден е кандидатът на ДПС Янко Янков. Като бивш кмет на общината, той познава добре ситуацията в региона – в общинските центрове, но и в селата. Картината там е тъжна, по думите му селата в региона са в „будна кома, няма живот“.

 

„Ако спечеля доверието на избирателите отново, предлагам без оглед на политическата си принадлежност да се съберем всички членове на парламента от Сливен, да посочим приоритетите за региона и да работим по тях. Хората тук да усетят синергичност в действията на своите представители, без оглед от коя политическа партия са те “, заяви водачът на листата на ДПС в 21 избирателен район Янко Янков.

 

Той припомни, че невинаги партийните приоритети съвпадат с регионалните, но сред личните си ангажименти посочи и решаване на проблемите в кв. „Надежда“. Необходимо е местните да се образоват, за да са сериозен трудов потенциал в сливенските предприятия. Това не може да стане без активното участие на общината, убеден е Янков.

 

„Искам категорично да заявя, че това, което зависи от нас, ако имаме достатъчно потенциал в следващия парламент, ще го реализираме в полза на гражданите и те ще разберат това“, заяви водачът на листата на ДПС в Сливен Янко Янков.

 

Кандидатите на ДПС са с № 9 в интегралната бюлетина.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

 

 

radio.slivenbg.net

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев