Община Сливен

Скандални разкрития за аферите на Корнелия Нинова... Станишев я уволнява за съмнения за корупция, от Европа му благодарят

------------------------------------
15.03.2017 / 15:32

Политологът и кандидат за депутат от ГЕРБ Антон Тодоров прави разтърсващи разкрития за ролята на лидерката на БСП Корнелия Нинова при приватизацията на "Техноимпекс" и в скандалите около "Булгартабак" и уволнението ѝ от правителството на Сергей Станишев.

Кой и кога вкара днешната социалистка в политиката?

Ето какво каза Антон Тодоров пред ПИК TV:

 

Корнелия Нинова завършва средата на 90-те години право. Работила е на няколко места. От лятото на 1997 година става директор на "Техноимпекс" и паралелно е в борда на директорите на друго дружество - само на 28 години. По това време Нинова е била в най-близкия кръг на Иван Костов. За директор на "Техноимпекс" е посочена от лице от СДС, чието първо име е Александър.

Корнелия Нинова плаща реално едни 70 хиляди долара за РМД-то, което после приватизира "Теноимпекс". Тя няма откъде да има тези пари. По това време живее на квартира с мъжа си в Студентски град и дори няма собствен апартамент.

През 1997 година обаче купува "Техноимпекс". Дружеството е оценено за 700 хиляди долара. В деня на купуването тя плаща 10% от сумата, а останалите 90% трябва да се изплатят в следващите 10 години. През 2004 г. тя притежава 37% от акциите на дружеството, а следващата 2005 година се появява официален списък на акционерите в "Техноимпекс". Тя има 7260 акции от 15 000. Тоест притежава вече 48% от акциите. Нинова ги е заплатила с пари тези акции и те са стрували много.

Трябва някой да попита Корнелия Нинова откъде е взела тези пари, за да закупи акциите. Аз знам, но няма да кажа. Ще поясня само, че това не са нейни пари. И тук въпросът е върнала ли ги е тя тези пари и има ли някакви зависимости във връзка с тази сделка?

Според официален документ през 2004 година печалбата на това дружество е 14 614 лева, въпреки че Корнелия Нинова твърди, че тази печалба е в размер на стотици хиляди левове.

Дотук разбихме две лъжи на г-жа Нинова. Първата за печалбата, втората - че не е приватизирала нищо, но току-що разбихме и тази арогантна лъжа, която се вижда от документите.

За 10 години г-жа Нинова придобива 2 апартамента, единият ателие от 125 квадрата, един гараж и още един апартамент. Освен това прибира и 65 000 лева кеш.

В края на 2009 година това РМД, което приватизира "Техноимпекс", има да плаща само 300 000 долара от тези оставащи 630 000 долара, които има през 1997 г.. После Корнелия Нинова и дружеството й е осъдено да плати 50 000 долара обезщетение. Не само че първоначалният договор не е изпълнен, по него нищо не е правено. Договорът е руиниран многократно.

Нямам обяснение как е стигнала Корнелия Нинова и до БСП. Тя твърди, че сама се е предложила на "Позитано 20", но тези неща да ходи да ги разправя на баба си!

Има СРС-та на Корнелия Нинова и Красимир Георгиев-Фронтиера, в които се говори за някакви проекти. Тези СРС-та са разсекретени вече и са достъпни за всички.

Корнелия Нинова беше уволнена за съмнение за корупция в "Булгартабак". Нейната версия е, че е била подложена на натиск. Трудно може да се каже и дали тя е оказвала натиск. Да не забравяме, че тя е била следовател и то доста добър според колегите й.

След уволнението й, от Европа идват хора, които благодарят на Станишев за антикорупционните действия и уволнения.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев