Община Сливен

Борислав Миланов, водач на листата на РБ - Сливен: Учителите заслужават достойно възнаграждение за труда си

------------------------------------
15.03.2017 / 14:59

„За политическите партии образованието е основен приоритет – да, но само на думи, на практика това остава една от най-недофинансираните и нереформирани сфери“, заяви Борислав Миланов по време на днешната среща, в която взеха участие учители и директори на учебни заведения в Сливен.

 

Миланов, който е водач на листата на коалиция „Реформаторски блок – ПП Глас народен“ в 21-ви МИР – Сливен, бе категоричен, че трудът на учителите трябва да бъде достойно заплатен.

 

„При сегашното управление темата за ръста на учителските заплати се оказа проблематична, но виждам, че в предизборните си програми партиите са много по-щедри. От ГЕРБ обещават двойни заплати, а от БСП – 40 на сто ръст на възнагражденията до края на мандата. Популистко и нереално е да се говори за драстичен скок на парите на учителите. Не може да обещаваш неща, които звучат добре, но знаеш, че няма как да се осъществят. Заплатите могат да бъдат повишени, но плавно. За да се случи това, парите за образование трябва да бъдат увеличени и да станат не по-малко от 4.5% от брутния вътрешен продукт“, обясни Миланов.

 

Водачът на листата на Реформаторите в Сливен заяви, че с повече средства за образование не само ще се постигне увеличение на учителските заплати, а и ще има възможност за подобряване на материалната база и внедряване на повече технологии в училищата.

 

По време на срещата Борислав Миланов представи и основните акценти в програмата на коалиция „Реформаторски блок – ПП Глас народен“. Реформаторите предлагат конкретни мерки срещу ранното отпадане от училище. „Родителите ще бъдат глобявани, ако децата им не посещават учебни занятия, а хора, които не са изпълнили конституционното си задължение да се образоват до 16 години, няма да имат право на помощи за безработица“, заяви Миланов.

 

От коалиция „Реформаторски блок – ПП Глас народен“ предлагат също осигуряване на безплатни учебници за всички ученици от 1-ви до 12-ти клас.

 

Предвижда се още да бъдат направени промени в Закона за професионалното образование. „Учебните програми трябва да бъдат съобразени с нуждите на пазара на труда“, коментира Миланов.

 

Коалиция „Реформаторски блок – ПП Глас народен“ е с номер 21 в интегралната бюлетина.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев