Община Сливен

В Сливен пристига едно от 30-те вицета на Социнтерна. Още за избора на политическото парвеню Корнелия Нинова

------------------------------------
15.03.2017 / 10:09

В петък в Сливен пристига лидерът на БСП и вице на Социнтерна Корнелия Нинова – обявиха местни медии. Преди дни под надслов „Истината лъсна…”, „Седмица” разкри тайната около нейния избор. Нека припомним:

Медийната машина на БСП и платените епицентрове за разбъзикване на мозъчни клетки се опитаха да представят като феноменален успех избора на Корнелия Нинова за вицепрезидент на Соцалистическия интернационал. Всичко беше замислено като геополитическа мелодрама със сапунени елементи. Самата Нинова описа процеса като титанична битка.

"За този пост", отбеляза Тя, "има номинирани 31 кандидати от различни континенти"!

Ето как се правят филмовите спецефекти. Всичко е в магията на думите. Изречено така, се създава усещането, че Нинова влиза в тежък сблъсък с конкуренцията и само през това изречение новината, че тя е била избрана, започва да излъчва някакъв лидерски блясък.

А коварството е другаде - всички останали 31 души също са били избрани!

До един!

Дори 5 души не са стигнали да се запълни отпуснатата квота от 36 места за вицепрезиденти: Нинова платила членски внос на БСП за 3 години назад. Други нямали пари да си платят членския внос.

Така Нинова се оказва в компанията на бразилец и камерунка, поставени в списъка пред Нея и след Нея по азбучен ред.

Даваш пари - ставаш соцаристократ! Ставаш вицепрезидент – втори, трети или 31-ви и тръгваш да се перчиш тук и там с въпросната титла. Ред дойде и на Сливен, каква чест за нас!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев