Община Сливен

Европейско турне на операта "Травиата" започва от Сливен на 22 март

------------------------------------
15.03.2017 / 09:23

Компания "Опера Италиана ди Милано" и "Шлоте продaкшънс Залцбург" започват подготовката за началото на своето ново европейско турне от Сливен. На 22 март, (сряда) от 18 ч. в зала „Зора”, взискателната публика първа ще може да види един блестящ спектакъл на операта “Травиата” от Джузепе Верди, поднесен с много вкус, вокално богатство и майсторска сценография и режисура.

 

Импресарскта агенция "Шлоте" е една от най-старите импресарски къщи в Европа. Основана е през 1923г. от Маргарете Шлоте. От 1948 г. се реализират и първите оперни турнета на агенцията. От 1966г. седалището на агенцията е в Залцбург. Импресарската агенция "Шлоте" се счита една от най-авторитетните частни културни институции, с която са свързани имена като Бениамино Джили, Пабло Казалс, Артур Рубинщайн, Марсел Марсо, Пепе Ромеро и световно известни оркестри като Виенска Филхармония с диригент Вилхелм Фуртвенглер. 65-годишното сътрудничество с Компания "Опера Италиана ди Милано" лансира много млади, талантливи оперни артисти и ги превръща в звезди. Близо 30000 следвоенни събития в над 58 страни доказват огромната значимост на "Шлоте" в международния културен обмен. Над 40 години, със своите продукции във "Grosses Festspielhaus" в Залцбург импресарската агенция "Шлоте" се е превърнала в културна емблема на града. Агенцията "Шлоте" е многократен носител на престижната награда "Inthega" за високи постижения в оперно-оперетните и театрални изкуства. Вече 17 години агенцията сътрудничи с агенция „Класическа сцена” на д-р Андрей Андреев.

 

Спектакълът се осъществява със съдействието на читалище „Зора 1860”, с участието на Симфоничен оркестър – Сливен и ще бъде изигран на сцените на престижни театри в Австрия и Германия.

 

Участват водещи оперни имена като: Анна Бординон, Чинция Чентонца, Леон де ла Гуардиа, Томас Йан, Добромир Момеков и др.

 

Диригент – Владимир Бошнаков. Режисьор – Корина Босковски. Сценография и осветление – Норберт Венгорц. Техника – Алекс Фотеску.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ на 22.03.17 от 18 часа в зала „Зора”!

 

Билети на касата на зала „Зора”, тел. за резервации - 0879405418

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев