Община Сливен

Проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства” на УНИЦЕФ отчетоха днес

------------------------------------
14.03.2017 / 19:17

На 14.03.2017 г. под председателството на областния управите Татяна Петкова се проведе заседание на Областната координационна група за подпомагане изпълнението на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства”.

Освен членовете на групата участие взеха и представители на УНИЦЕФ, на социалните институции от областта, на ОД на МВР, на Адвокатската колегия и на Областна служба „Изпълнение на наказанията”.

При откриването областният управител припомни, че на 04.09.2013 г. между УНИЦЕФ, областния управител на област Сливен и кметовете на четирите общини от областта е подписан Меморандум за сътрудничество за осъществяването на проекта. В изпълнение на проекта в област Сливен са създадени услуги по превенция, ресоциализация и реинтеграция и специализирани услуги за деца в риск, деца в конфликт със закона и техните семейства.

Майя Грозданова - консултант „Закрила на детето” към УНИЦЕФ, представи информация за изпълнението на дейностите по проекта от стартирането му през 2013 г. досега. Създадени са: „Център за психологическа подкрепа за деца и семейства”, „Синя стая“, „Център за интензивна социално-възпитателна подкрепа”, Преходно жилище и Наблюдавано жилище, Център за работа с деца на улицата в гр. Котел, Център за обществена подкрепа в гр. Нова Загора, „Разширяване и специализиране на приемната грижа“ в Сливен и Нова Загора по проект „Приеми ме“.

Кремена Чобанова - консултант „Детско правосъдие“ към УНИЦЕФ, представи темата за щадящото изслушване и разпит на деца в контекста на промените на националното законодателство, в т. ч. международните стандарти. Представени бяха и добри европейски практики в тази сфера, а срещата приключи с дискусия на участниците.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев