Община Сливен

Д-р Събина Петканска: Електронно правителство и електронна община са част от борбата с корупцията

------------------------------------
14.03.2017 / 11:48

Корупцията е един от най- големите ни проблеми, пред които е изправена страната ни. За съжаление, това е процес, с който се борим безуспешно, поне засега. Това заяви д-р Събина Петканска – Вълева, кандидат за народен представител от 21 избирателен район – Сливен от „БСП за БЪЛГАРИЯ“. Според нея, е необходима много силна воля, включително и политическа, за да може държавата да стане основният противник на корупцията. Д- р Петканска е категорична, че трябва да се засили и обществената неприязън към тази порочна практика. Трябва да има и по - голяма обществена нетърпимост към проблема, натиск върху политиците.

 

Една от мерките, които биха намалили корупцията в управлението, според д-р Петканска, е електронно правителство и електронната община. „ Облекченото получаване на административни услуги, Интернет комуникацията, елиминираща чиновниците, е добра стъпка в посока намаляване на корупцията.“, заяви д-р Петканска. Обслужването на гражданите на едно гише пък съществено би съкратило времето за получаване на необходимите документи . Въпреки, че тази практика работи и сега, все още има още какво да се желае, счита кандидатът за народен представител. „Електронният достъп до услуги е бъдещето. Той пести време, нерви и разбира се, средства. Пълната публичност върху обществените поръчки, търгове и конкурси също ще даде възможност на гражданите не само да имат подробна информация за това, как се използват нашите пари, но и ще предотврати порочната практика поръчки да се обявяват заради вече определен изпълнител“ !“, категорична бе д-р Петканска – Вълева.

 

„Всички тези мерки са залегнали в предизборната платформа на „БСП за БЪЛГАРИЯ“, чийто представител съм аз, надявам се, с вашата подкрепа за успееш да променим нещата, защото имаме нужда точно от това – от Промяна с голяма буква“, заяви д-р Петканска.

 

Не забравяйте, че ПРОМЕНИТЕ идват с „БСП за БЪЛГАРИЯ“ , номер 10 в бюлетината, и преференция 11

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев