Община Сливен

Кът за отдих и маркирана пътека на здравето радват посетителите на „Свети Георги“ на Бармукбаир

------------------------------------
14.03.2017 / 11:46

Нов кът за отдих и маркирана пътека на здравето ще радва посетителите на местността „Свети Георги“ на Бармукбаир. Този кът за отдих е реализиран по проект „Здрав дух в здраво тяло – сливенската планина като дар за живот“ от Гражданско сдружение „Аз обичам Синята планина“, финансирано по Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен“ 2015 г., който се организира от Обществен Дарителски фонд – Сливен, съобщиха от фонда.

Целта на проекта е да се създаде модел и условия, като се покажат и обяснят някои пътища и природни способи за подобряване и поддържане здравето на хората (деца до 14 години и възрастни хора над 60 годишна възраст), както и да се постигне физическо, емоционално и духовното ни равновесие. Ще бъдат организиране 4 похода на територията на Природен парк „Сините камъни“; 8 лекции на открито за запознаване с природосъобразния начин на живот, както и как да се правят излети в планината така, че да се предпазим от инциденти.

Лекциите са съпроводени от 8 семейни игри сред природата. Вече е маркирана Пътека на здравето от чешмата до параклиса „Св. Анна“ /зад Текстилния техникум в Сливен/ до аязмото в местността „Свети Георги“ на Бармук баир. Екипът, инициирал проекта и участниците в него следват мото, което е било изписано на паметника до параклиса „Свети Георги“: „Гражданино, мисли и работи за града си, пази и обичай България“.

"Фокус"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев