Община Сливен

Д-р Събина Петканска: Българското образование има нужда от сериозни промени, които да гарантират качеството на обучението

------------------------------------
13.03.2017 / 10:11

Българското образование има нужда от сериозни промени, които да гарантират качеството на обучението. Това заяви д-р Събина Петканска – Вълева, кандидат за народен представител от 21 избирателен район – Сливен от „БСП за БЪЛГАРИЯ“.

„Като майка, не мога да остана безучастна, към това, което се случва в българското училище. Там цари хаос, който дава своето отражение - децата ни не получават образованието, от което имат нужда и което ще ги направи конкурентоспособни на техните връстници в Европа и по света“, заяви д-р Петканска.

Тя бе категорична, че трябва да бъде сложен край на този хаос, а безцелните експерименти трябва да бъдат прекратени. Законът за предучилищното и училищното образование трябва да бъде променен. Трябва да има един учебник по всеки предмет, за всеки клас, който да се издава от БАН; връщане на професионалните техникуми, защото нямаме професионални кадри. Във висшите училища държавата ще поеме издръжката на онези специалности, от които има нужда българският бизнес и там студентите няма да плащат такси.

„Трябва да запазим това, което е пазило нас, българите, през вековете - образованието. Да осигурим достойно място на учителите и достойно бъдеще за нашите деца!“, категорична бе д-р Събина Петканска – Вълева.

Не забравяйте, че ПРОМЕНИТЕ идват с „БСП за БЪЛГАРИЯ“ , номер 10 в бюлетината, и преференция 11

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев