Община Сливен

"Заедно в час" за първи път набира училища партньори в област Сливен

------------------------------------
13.03.2017 / 09:12

"Заедно в час" за първи път набира училища партньори в област Сливен, в които да започнат работа учители от новият випуск на програмата през септември 2017 г. Училищата в областта могат да подават своите заявки за учители по програмата до 10 април на сайта на Заедно в час (www.zaednovchas.bg), съобщиха от организацията.

Неправителствената организация търси партньорства с училища, в които участниците по програмата да бъдат най-полезни на учениците и местните общности. Организацията работи с общински и държавни училища, в които ръководството посреща многобройните предизвикателства в класните стаи с осъзната отговорност и въпреки трудностите непрекъснато търси нови пътища за успеха на своите ученици. “Искаме да си партнираме с училища, в които учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. Въпреки това учителските колективи на тези места не спират да работят упорито и целенасочено да осигурят качествено образование на всяко дете”, споделя Нели Колева, директор Публични партньорства в "Заедно в час".

В заявките за партньорство със Заедно в час училищата от област Сливен могат да попълнят както сигурните позиции, за които ще имат нужда от учители от септември 2017, така и потенциални позиции, които ще бъдат потвърдени на по-късен етап. През настоящата учебна 2016/2017 г. Заедно в час си партнира успешно с 88 партньорски училища в 10 области на страната.

От следващата година за първи път организацията планира да работи и с училища в още три региона – Сливен, Велико Търново и Плевен. От 2010 година насам през програмата са преминали 119 учители, като 70% от тях в момента продължават да са ангажирани в сферата на образованието.

Основна мисия на Заедно в час е преодоляването на образователното неравенство в България и осигуряване на качествено образование за всяко дете. За целта организацията привлича, обучава и подкрепя в рамките на две години успешни специалисти извън сферата на образованието и социално ангажирани хора, които да станат учители и да променят живота на децата, с които работят.

Участниците в програмата работят целенасочено да мотивират учениците да постигат по-добри резултати и да развиват потенциала си. Те са готови да преподават в малки населени места, където най-трудно се намират преподавателски кадри и така дават достъп до качествено образование на деца в нужда.

По време на двугодишната програма на Заедно в час участниците получават целенасочено обучение и подкрепа за своята работа в училище. Те развиват допълнително своите професионални и личностни качества, което ги подготвя да бъдат успешни лидери в образователната система и обществото.

В обучението и придобиването на педагогическа квалификация на участниците в програмата Заедно в час си партнира с Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Организацията работи успешно и с редица други публични партньори в сферата на образованието – Министерство на образованието, районните управления по образованието, синдикалните учителски и директорски организации, много други неправителствени организации и институции на местно и национално ниво.

"Фокус"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев