Община Сливен

Георги Първанов представи листата на АБВ - Сливен за предстоящия вот

------------------------------------
11.03.2017 / 11:50

Листата на АБВ – Сливен за предстоящите избори бе представена в града от Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 година.

Листата в града се оглавява от Иван Славов, представлявал Сливен и партията в 43- тото НС.

Георги Първанов заяви, че в листата на АБВ в Сливен има хора, доказали са се в управлението на различни нива. Според него това е предимство, защото техният опит трябва да се използва.

„Става дума за хора почтени, хора, които са оставили добра следа в съответните сфери. Новият председател на АБВ Константин Проданов също е знак, че залагаме на високо подготвени и доказали са се и в международен план хора и в същото време готови да работят за българската икономика и производство“, заяви президентът Първанов.

По думите му е важно АБВ да намери подкрепа у хората, защото предлага идеи, реализирането на които би довело до просперитет на цялото общество. Той припомни, че Държавният инвестиционен фонд е една идея, която по предложение на АБВ, е залегнала в управленската програма в правителството на Борисов. Според Георги Първанов тя не е реализирана, защото не били намерени средства, с които да се подпомага бизнесът.

Той допълни, че АБВ са имат и ясно виждане за развитието на икономиката у нас и за държавните механизми, които биха помогнали. Партията има и социална програма – ясна и реализуема.

„АБВ е готова да съдейства за подобряване работата на българските предприятия. Ако трябва да се променят закони, които те смятат, че пречат или биха стимулирали производството, да ние сме на среща. Готови сме да окажем съдействие и за управленски инициативи“, заяви Георги Първанов.

Той допълни, че е много важно след изборите да бъде намерена работеща формула за бъдещото управление. Според него трябва да бъдат направени разумни и работещи компромиси, да се направи управленска програма, която наистина би могла да изведе страната от кризата и да даде някакъв хоризонт. Георги Първанов коментира и идеята „Европа на две скорости“.

Според него Европейският съюз трябва да се реформира, но да се започне от бюрокрацията в Брюксел, а не да се реже от периферията, както е в случая с България.

 

Георги Първанов: ЕС трябва да се реформира, но да започне от бюрокрацията

 

Европа има нужда от нас, както и ние имаме нужда от европейците. Европа трябва да се реформира, като се започне от администрацията в Брюксел, а не да се реже от периферията, както е в случая с България – така президентът на България /2002-2012 г./и създател на АБВ Георги Първанов коментира в Сливен дебата „Европа на две скорости“. Първанов бе в града под Сините камъни, за да представи кандидат-депутатската листа. Той заяви, че имената в нея са се доказали на различни управленски равнища, което е предимство заради натрупания от тях опит. Водач е досегашният народен представител от АБВ Иван Славов.

АБВ има ясно виждане за развитието на икономиката ни, както и за държавните механизми, които биха подпомогнали това. Ако трябва да се променят закони, за да се подобри работата на българските предприемачи, партията е готова да съдейства. Ясна и изпълнима е и социалната програма, с която АБВ излиза на изборите – каза Първанов. Според него, много е важно след изборите да бъде намерена работеща формула да бъдещето управление. Необходимо е да бъдат направени разумни и работещи компромиси и да се направи управленска програма, която наистина да изведе страната от кризата.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев