Община Сливен

В неделя Куклен театър - Сливен представя "Копче за сън" по приказката на Валери Петров

------------------------------------
10.03.2017 / 09:23

Държавен куклен театър- Сливен тази неделя, 12 март, представя спектакъла по приказката на Валери Петров " Копче за сън" или за нежната привързаност между дядо и внуче.

Всяка вечер те измислят приказка след приказка. Защото Оги- остроумно и хитро хлапе, непрекъснато и за всичко пита, но като всяко дете малко се страхува от тъмното и трудно заспива. Затова, сгушен в дядо си, често посяга към вълшебното "копче за сън" на своята пижама и го върти все по посока на часовниковата стрелка, но въпреки това не може да заспи и иска приказки, приказки, приказки. Така с дядо му за една вечер измислят цели три...

Сценична адаптация и постановка- Злати Златев, сценографията е на Анна Игнатова, музика- Владимир Джамбазов. Участват актьорите : Мария Райчева, Ефимия Павлова, Любомир Желев, Атанас Махнев, Дайяна Димитрова.

На ХІІІ МКФ „Златният делфин” — 2005, спектакълът е удостоен с две награди: Награда за оригинална музика, присъдена на Владимир Джамбазов; Награда за актьорско майсторство за мъжка роля, присъдена на Румен Гаванозов, формулирана от детската публика като „Цар на превъплъщението”.

Награда за актьорско майсторство на Катилей Кателиев за ролята на Дядото от IX Зимен фестивал на изкуствата „Сцена , палтра, слово” Пловдив 2013.

 

Заповядайте на 12 март от 11.00 часа в салона на ДКТ- Сливен!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев