Община Сливен

Кметът Стефан Радев се срещна с майки на деца, родени ин витро, с финансовата подкрепа на община Сливен

------------------------------------
08.03.2017 / 14:49

„Общинският фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в Сливен, е една от най-смислените политики на общината. Ние сме подпомогнали 77 двойки от началото на програмата през 2011 година. Вече има над 20 родени деца. Така че има с какво да се похвалим и програмата ще продължи и напред”. Това каза кметът на Сливен Стефан Радев по време на срещата на майки на деца, родени с финансовата подкрепа на общинския фонд. Срещата се състоя на 8 март в картинната галерия "Май" по инициатива на кмета.

 

Зам.- кметът Пепа Чиликова поздрави майките по случай 8-ми март, Международния ден на жената и техните деца. Малчуганите получиха подаръци от кмета, а майките - цветя по повод празника.

 

„Нека този фонд да се съхрани и да бъде полезен за всички двойки в нашия град, които имат нужда да бъдат подкрепени”. „Благодарение на фонда се сбъдна нашата мечта”. „Голямо щастие е”, споделиха някой от присъстващите родители. „Без ин витрото няма шанс за нас, семействата, които имат проблеми”, посочи Юлия, която е родила и двете си деца – на 8 години и на 6 месеца бебе, с метода ин витро.

 

През миналата година Община Сливен е подпомогнала с над 40 хиляди лева двойки с репродуктивни проблеми.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев