Община Сливен

Кметът на Котел Коста Каранашев изпълнява ангажиментите си: Миролио открива цех със 100 работни места

------------------------------------
08.03.2017 / 10:56

Кметът Коста Каранашев, текстилният магнат Едоардо Миролио и неговият син Франко откриха новата производствена мощност в Котел. В модерно оборудвания цех на „Франко фешън”, в изключително уютна обстановка, 30 жени активно се обучават в изработването на маркова конфекция. При достигане на максимален капацитет, в цеха на смени ще работят 100 души. В изпълнение на предизборната си програма за привличане на инвеститори, които да създават работни места, кметът поставя начало на нова епоха, в която индустрията след 28 години на разруха и разграбване се завръща в Котел.

 

Кметът Коста Каранашев и най-значимият инвеститор в новата история на Котел разказаха как е реализирана тази изключително важна придобивка за общината, в която безработицата е основен фактор за напускането на младите хора.

 

Коста Каранашев: В град Котел вече имаме инвеститор от голям мащаб и това е г-н Едоардо Миролио. Искам да му кажа официално добре дошъл и да благодаря за това, че прави това добро нещо за нашия град. Към момента тече обучение на работниците, които ще работят в цеха. Добрата вест е, че там ще работят около 100 човека и най вероятно ще се работи на 2 смени. По-голямата част от работниците ще бъдат от град Котел, а останалата ще е от селата на общината. Освен, че осигурява тези работни места, искам да благодаря на г-н Миролио, че направи много добър ремонт на сградата, която беше в изключително лошо състояние и с опасност от срутване. В момента помещението изглежда по-добре дори от сградата на общината. Наистина съм много благодарен за стореното! От моя страна и от страна на общината, сме обещали пълно съдействие. Надявам се обществеността на Котел и наетите служители да отвърнат по същия сериозен начин, както г-н Миролио се отнесе към молбата ни за инвестиция чрез изграждане на текстилен цех в нашия град.

 

Едоардо Миролио: Преди няколко месеца бях посетен от г-н Каранашев в офиса на фирмата ни в Сливен. В разговора той ме помоли да предвидя някаква инвестиция в Котел. Ние имахме вече планове да разширяваме своето производство.

 

Кметът, вместо да седи на стола си зад бюрото, дойде при мен и ме помоли да инвестирам и това до голяма степен беше причината, заради която днес сме тук, инвестирайки средства в текстилен цех. Искам да кажа, че г-н Каранашев беше изключително коректен, като пое ангажимента да ни помогне в намирането на подходящо помещение, а също и в съдействието за набиране на хората, които се обучават да работят в цеха. Това ни позволи в много кратки срокове да направим всичко необходимо, като сега изчакваме последните разрешителни, за да функционира предприятието нормално. Във фабриката тук ще се съединяват различни елементи от плетивото, които се произвеждат в Сливен. В бъдеше, ако нещата потръгнат добре, със сигурност ще добавим и други дейности. Започваме работа с жени от региона, като се надяваме да са коректни и добри в работата си, както всички останали наши работници. Благодаря още веднъж на кмета г-н Каранашев, който ни потърси за тази инвестиция и по този начин да успяхме да реализираме проекта. Настоящата инвестиция е за 100 работни места, но в бъдеше може отново да изберем Котел за следваща инвестиция.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев