Община Сливен

Пепа Чиликова връчи медали на отличени ученици от Сливен в международния турнир „Математика без граници”

------------------------------------
07.03.2017 / 20:22

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Сливен Пепа Чиликова връчи сертификатите за участие, грамотите и медалите на победителите от Сливен в международното състезание „Математика без граници”. Това стана на официална церемония тази вечер в общинския Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс. На събитието присъстваха директорите на училищата, в които учат отличените ученици, техни преподаватели, родители и приятели.

 

Заместник-кметът Чиликова благодари на учителите и на родителите, за това че отглеждат, възпитават и ни карат да се радваме на успехите на децата, които прославят нашия град. „Пожелавам успех на децата, да са живи и здрави”.

 

Сливенските ученици, от 2, 3 и 4 клас, спечелиха 13 медала от зимния кръг на международния турнир. Младите математици се подготвят в общинския Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс. Техен преподавател е ст. учител Венета Кирова.

 

Сред участвалите 3552 второкласници, от 16 държави, ученичката от Сливен Кристина Пламенова Желева спечели златен медал. В тази група Мария Софиева Димитрова е със сребърен медал, Давид Ивайлов Стоянов и Ивайло Красенов Бонев получиха бронзови медали.

 

При третокласниците със златни медали се окичиха Преслава Добринова Добрева и Денис Николаев Сираков, със сребърни медали - Мария Станимирова Иванова и Божидар Живков Желев, бронзов медал спечели Георги Николаев Къчев. Общият брой на участници в тази група е 2730, също от 16 държави.

 

В четвърти клас отличени със сребърни медали са Християна Петкова Василева, Теодор Галинов Господинов и Станимир Ивов Миланов. Те се състезаваха с 2182 участници от 16 държави.

 

„Постигнатите медали са плод на общите усилия на учителите в училищата, извънкласните занимания в Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс и родителите. Но успехите се дължат най-вече на таланта на децата”, посочи директорът на Центъра Георги Иванов.

 

През учебната 2016-2017 година се провежда четвъртото издание на международния турнир „Математика без граници“ в три кръга – есенен, зимен и пролетен. Зимният кръг на състезанието се състоя в периода от 28 януари до 7 февруари 2017 година. В него участваха над 16 000 ученици от 30 страни на 5-те континента.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев