Община Сливен

Кандидат – депутатът от БСП – Сливен д-р Събина Петканска даде тон за сериозен дебат в предизборната кампания

------------------------------------
07.03.2017 / 10:34

Нито един от кандидат – депутатите на БСП в Сливен не е излязъл досега с конкретна платформа за предстоящия вот. Направи го по един впечатляващ начин д-р Събина Петканска - номер 11 в предизборната листа.

 

Д-р Събина Петканска е родена и израстнала в Сливен, в семейството на лекари. Завършва с отличие езиковата гимназия в града, а след това - ВМИ в Ст.Загора, със специалност- хирургия. През 2001 година започва работа като хирург в Окръжна болница Сливен. През 2007 година взема специалност по обща хирургия, а през 2012 –става специалист и по детска хирургия. Към момента работи в болница „Амброаз Паре”и ДКЦ 1.

Член е на БСП от 1995 година. Ето нейната първа изява срещу вота:

 

ВИЖДАНИЯ ЗА ПОДОБРЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В БЪЛГАРИЯ.

 

От позицията си на професионалист, лекар хирург, който споделя идеите за социална насоченост в българското общество и не обвързан с партийни зависимости в личностен и кариерен план, мога да бъда полезна за подобряване на обществено- икономическия живот в България и регион Сливен.

Считам ,че силното политическо противопоставяне в последните близо 30 години трябва да се замени с конкуренция на добри идеи и визии за развитие на България. Идеи и програми, които трябва да обхванат всички основни системи в България, защото те са свързани. Нужни са ни високообразовани кадри с висок морален и професионален статус, и ценностна система.

Вярвам, че като партия – столетница БСП има възможност да се обнови, да изгради визия за развитие на България, която да стане просперираща страна в Европа.

Най-важните системи,които се нуждаят от промяна са:

 

1. Избирателната:

-Можоритарна или поне на 50 % смесена система

-електронно , машинно и други форми на гласуване, както и спешни мерки за пресичане купуването на гласове .

 

2. Съдебната – избор на районните и окръжни съдии след определен стаж и възраст.

 

3. Борба с корупцията -електронно правителство и общини , електронни обществени поръчки.

 

4. Образование - държавните поръчки във висшите училища да са на база на прогнози за нуждата от кадри в икономиката , общините и държавните администрации . Задължително основно образование.

 

5. Медицинското обслужване - да се направи демонополизация на здравната каса за подобрение качеството на медицинската услуга .

 

6. Борба с демографския срив - детски до три деца на стойност от една до половин МРЗ за всяко дете.

 

7. Борба с изтичането на млади и образовани хора от България - приемане на еврото,бял бизнес и повишаване на доходите.

 

8.Борбата с битовата престъпност – оборудвани полицаи по кварталите и във всяко село, които да са сред гражданите и да са познати от живеещите в кварталите и селата .

 

9. Борбата с организираната престъпност-местните полицейски служители да се назначават от кметовете.

 

10.Развитие на икономиката и бизнеса, конкурентна среда и равнопоставеност за всички икономически субекти. Децентрализация.

 

11. Развитие на науката и културата, запазване на българската идентичност .

-Връзка на науката с производството и бизнеса

-Минаване на проектно субсидиране от общините и държавата с участие и на стопански субекти за конкретни цели .

- Проектно и частично подпомагане на важни културни организации и мероприятия, които имат и пазарни приходи, с които доказват своята обществена значимост.

 

КАКВИ СА ОЧАКВАНИЯТА МИ?

Вярвам, че БСП е партията, която най- ефективно и сполучливо може да обедини положителната обществена енергия за осъществяване на възжеланите от цялото ни общество промени.

Затова Ви призовавам да гласувате за Коалиция „БСП за България” с бюлетина номер 10 и за мен - д-р Събина Петканска чрез преференция номер 11 .

 

„Седмица”

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев