Община Сливен

Националният празник 3-ти март бе отбелязан в Твърдица с грандиозен концерт, заря-проверка и др.

------------------------------------
04.03.2017 / 15:30

Националният празник на Република България 3 март беше тържествено отбелязан в селищата на Община Твърдица.

В празничния ден в гр. Твърдица той започна с поднасяне на цветя на паметника на освободителите от членове на туристическо дружество „Чумерна” и много граждани, които се отправиха с националния трибагреник на традиционен поход към вр.Кутра.

Вечерта в Народно читалище „Св.св. Кирил и Методий 1914” се състоя грандиозен концерт на самодейните състави - вокална група „Романс”с ръководител Емил Манов; музикална школа с ръководители Георги Георгиев и Стоян Христанов; клуб за народни хора „Балканско цвете”, средношколски, детски и самодеен танцови състави с ръководител Иван Вълчев. Кметът на Общината Атанас Атанасов поздрави гостите и гражданите по случай националния празник, като отбеляза: „България има своя голям ден на свободата си, на паметта и преклонението. Трети март е ден на преклонение пред жертвите по време на османското владичество и от нашия край”. Почетени бяха и имената на опълченците и участниците в доброволчески дружини по време на Руско-турската война (1877-1878) от Твърдица и Сборище.

Пред сградата на Общината на паметника на освободителите се състоя и тържествена проверка - заря. Гости и граждани поднесоха венци и цветя. На събитието присъства и народният представител от 42-то Народно събрание Галя Захариева.

Тази година стартира нова инициатива в кв. Козарево, гр. Твърдица - пред паметника на Хайдутина - Пею Буюклията беше осветен националният трибагреник и беше поставен на местността "Катърските скали", с което се дава началото на традиционен поход по случай Освобождението на България.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев