Община Сливен

Новият колцентър на "ВиК" - Сливен намали старите дългове на граждани и фирми с милион и половина за една година

------------------------------------
06.03.2017 / 14:38

С повече от 1,5 милиона лева са намалени старите задължения на граждани и фирми към „В и К“-дружеството в Сливен. За година и три месеца, от 12,5 милиона, те са спаднали на 11 милиона лева. Видимият резултат в събираемостта се дължи на работата на открития през ноември 2015 година Колцентър на дружеството, с ръководител Николай Катилеев. В колцентъра работят 12 оператори, телефонисти и екипи за събиране на задълженията.

Колцентърът събира както стари, така и текущи задължения. Събираемостта в последните месеци е 105-110 процента. Само за месец февруари 2017 година, при план 300 000, са събрани плащания за 400 000 лева.

Колцентърът разполага с 4 мобилни екипа от по двама В и К-служители, които се занимават с посещения по адреси в цялата Сливенска област. Те уговарят възможностите за плащане на старите и новите задължения на потребителите, които сами посочват начина на разсрочване и изплащане на дълговете към водното дружество. Служителите на колцентъра работят с най-съвременни технологии, за установяване и уточняване на дължимите от потребителите суми.

С течение на времето, характеристиката на длъжниците търпи промени. За разлика от минали години, в момента гражданите имат натрупани повече дългове от фирмите. Заведени са съдебни дела срещу 2500 некоректни платци с големи задължения, възлизащи общо на 5,5 милиона лева. Най-големите дългове на граждани и фирми са от 14 000 до 18 000 лева. Най-изрядните платци са потребителите от котленските села Ябланово, Тича, Филаретово и Малко село, които в момента са изплатили над 90 процента от текущите си задължения.

В последните месеци, в ромските квартали, със събирането на задълженията се занимават местни инкасатори. Идеята е във всеки дом да бъде поставен водомер. Управителят на „В и К“ – Сливен Севдалин Рашев посочи, че в бизнесплана на дружеството е заложено, в следващите четири години, да бъдат подменени 64 000 водомера.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев